Zoetermeers Dagblad | Motie Zoetermeerse raad over LangeLand-soap
mainImage

Motie Zoetermeerse raad over LangeLand-soap

14 september 2021, 13:20 uur
Lokaal

Alle dertien partijen uit de Zoetermeerse gemeenteraad willen duidelijkheid over de toekomst van Het LangeLand Ziekenhuis. Daarom wordt er, met steun van alle fracties, een motie ingediend tijdens de gemeenteraad van maandag 20 september aanstaande.

Dit omdat 'er berichten zijn dat het bestuur van de Zoetermeerse ziekenhuizen in gesprek is over de toekomst en dat daarbij ook het voortbestaan van de ziekenhuizen mogelijk in het geding is voor Zoetermeer en de directe regio het behoud van zowel het LangeLand Ziekenhuis als het Orthopedisch Centrum van groot belang is voor de mensen die in en om Zoetermeer wonen'.

Het college krijgt met de motie de opdracht om bij alle stakeholders (Haga Ziekenhuis, Reinier de Graaf, LangeLand Ziekenhuis en de grootste zorgverzekeraars CZ en Menzis) krachtig aan te dringen op behoud van het LangeLand Ziekenhuis als volwaardig ziekenhuis, inclusief een complete Spoed Eisende Hulp en IC-afdeling.

Ook dringt de Zoetermeerse raad bij De Reinier Haga Groep aan 'op snelle besluitvorming met garanties voor de kwaliteit van zorg voor onze inwoners'.