mainImage

Muzikale komedie Volkstuin Complex komt naar Stadstheater

14 mei 2022, 15:30 uur
Lokaal

Hilarische toestanden en schrijnend menselijk ongemak voeren de boventoon in de muzikale komedie Volkstuin Complex. Onder andere acteurs Ricky Koole en Rop Verheijen spelen in dit Luizenmoeder-achtige stuk, dat vol zit met liedjes van Jan en Keez Groenteman. Op 27 en 28 mei is deze voorstelling te zien in het Stadstheater Zoetermeer.

De cast bestaat uit Nederlandse topacteurs. Ricky Koole is bekend van haar rollen in Hij Gelooft in Mij en Sonny Boy. Rop Verheijen verwierf bekendheid bij het grote publiek door De Luizenmoeder en Familie Kruys. De andere hoofdrol is weggelegd voor Showponies-acteur Daniël Cornelisse en afwisselend zijn Tina de Bruin en Rian Gerritsen te zien.

Mini-maatschappij
De spil in Volkstuin Complex is schrijfster Miranda, gespeeld door Ricky. Een vrouw die ooit beroemd was door haar boek, maar bij wie die roem is vervlogen. Het is daarom tijd voor een nieuw boek, dat zij in alle rust hoopt te schrijven in de volkstuin. Maar de andere tuinders staan continu ongevraagd op haar pad. 'Dat volkstuinencomplex is een mini-maatschappij met allerlei regels, corvee en sociale controle, waar Miranda geen weet van heeft. Dat zorgt voor veel grappige confrontaties', vertelt Rop.

Vrolijk en muzikaal
De stijl van spelen in Volkstuin Complex is hier en daar grotesk, bijna stripachtig. Ricky: "Ik houd ontzettend van stukken die ergens over gaan en tegelijkertijd heel grappig zijn. Ook in Volkstuin Complex wisselen zwaar en licht elkaar af. Het is ook flink muzikaal."

Dat komt door de inbreng van de broers Jan en Keez Groenteman die eerder muziek maakten bij de bekroonde voorstelling Showponies van Alex Klaasen en Selma Ann Louis. "Er zit een Hazes-achtig lied in, een soort hommage aan Boudewijn de Groot en een parodie op een musicallied." Rop: "Ik weet zeker dat mensen zullen lachen en dat het einde héél verrassend is. Het is een heerlijke avond uit."

Vr 27 & za 28 mei 2022
Ticketprijs: € 37,50 | 20.15-21.55 uur (geen pauze)
Klik hier voor meer info en reserveren