Nieuw skatepark in Oosterheem geopend

18 June 2024, 01:28 uur
Lokaal
mainImage

De nieuwe skateplek in het Heempark in Oosterheem is op 12 juni feestelijk geopend door scholier Jelte en burgemeester Michel Bezuijen. De gemeente heeft het skatepark voor jonge kinderen aangelegd na een handtekeningenactie van Jelte, die ruim 600 keer werd ondertekend. Buurtbewoners konden tijdens de opening genieten van een BMX-clinic en een skateles door jongeren uit de buurt.

Twee jaar geleden verzamelde de toen 9-jarige Jelte 640 handtekeningen voor een nieuwe skateplek in de buurt. Burgemeester Bezuijen en wethouder Ter Laak van Zoetermeer zijn enthousiast over het initiatief van Jelte. Wijkwethouder Ter Laak: "Het is heerlijk dat de buurt meedenkt over de leefbaarheid van de wijk."

Burgemeester Bezuijen voegt toe dat Jelte echt een goed verhaal had waarom dit skatepark er moest komen: "Kinderen moeten in Zoetermeer lekker buiten kunnen spelen. Daar werken we vanuit de gemeente graag aan mee."

Samen met ontwerpbureau OFFMA hebben Jelte en zijn klasgenoten van basisschool Het Noorderlicht een ontwerp gemaakt voor het skatepark. Buurtbewoners dachten mee over een geschikte plek in de wijk. Het resultaat is een laagdrempelige skateplek waar kinderen van 6 tot en met 12 jaar kunnen steppen, skaten, skateboarden of BMX'en. Naast het skatepark is ook een urban schaaktafel aangelegd.