Zoetermeers Dagblad | Nieuwe bijeenkomst in Zoetermeer voor werkzoekenden
mainImage

Nieuwe bijeenkomst in Zoetermeer voor werkzoekenden

21 november 2020, 08:25 uur
Lokaal

Bibliotheek Zoetermeer gaat samen met JobHulpMaatje een nieuwe maandelijkse bijeenkomst organiseren om werkzoekenden praktisch te ondersteunen bij hun zoektocht naar een baan. Voor iedereen die werk zoekt wordt iedere eerste donderdag van de maand 'JobOn' georganiseerd. Tijdens de JobOn-bijeenkomsten ga je samen met andere werkzoekenden aan de slag met praktische opdrachten en deel je ervaringen en tips in je zoektocht naar werk.

'Vaak is solliciteren een eenzaam proces. Werkzoekenden zitten veelal in hun eentje thuis achter de pc naar vacatures te zoeken. Het is belangrijk om dan juist in contact te treden met ervaringsdeskundigen en medewerkzoekenden om actief samen jouw skills te verbeteren', zo menen de organisatoren.

Tijdens de JobOn gaan deelnemers bijvoorbeeld heel praktisch aan de slag om hun cv en motivatiebrief naar een hoger niveau te tillen, zichzelf beter te leren presenteren en te kijken waar hun krachten en talenten liggen.

Extra cadeautje
Iedereen die de activiteiten voor werkzoekenden van Bibliotheek Zoetermeer en JobHulpMaatje bezoekt, krijgt voor december een gratis link om met de E-learning van GoodHabbitz aan de slag te gaan om heel breed de eigen vaardigheden te verbeteren. De eerste bijeenkomst van JobOn staat gepland voor 3 december in de Forumbibliotheek van 09.30 tot 11.30 uur. Dit is een real-life bijeenkomst, die volledig coronaproof is, al bestaat de mogelijkheid dat het een online bijeenkomst wordt als de maatregelen veranderen.