Nieuwe expositie bij kunstgarage Franx

2 November 2022, 10:18 uur
Lokaal
mainImage
Catherine Terpstra
Irene van Ophoven heeft de nieuwe expositie 'Makersmomenten' vormgegeven.

Als laatste expositie van 2022 brengt kunstgarage Franx de grootschalige groepstentoonstelling: 'Makersmomenten'. Zoals de titel verklapt, staan tientallen makers centraal in deze expositie. De bezoeker krijgt een rondreis door hedendaagse kunst, ambachtelijk gemaakte meubels en design, passend bij elk moment van de dag.

"We wilden een speciale expositie maken voor het einde van het jaar", zegt designer en stylist Irene van Ophoven, die 'Makersmomenten' samen met Franx vormgeeft. In de expositie word je als bezoeker meegenomen langs negen stijlkamers, beginnend bij 'ochtend' en eindigend met 'nacht'. Je doorloopt als het ware de dag en ontdekt hoe kunst past bij elk moment."

Het merendeel van de kunstwerken is te koop. De bezoeker krijgt dus de kans zelf een collectorsitem te kopen. De Makerswinkel van Franx wordt ook uitgebreid met niet-alledaagse designartikelen voor elke portemonnee. Meer dan 50 makers inspireren de bezoekers in Makersmomenten.

De tentoonstelling 'Makersmomenten – kunst, design en ambachten bewonderen en bemachtigen' is van 5 november tot en met 23 december te zien bij kunstgarage Franx aan de Vlamingstraat 1. Op 5 november is er een feestelijke openstelling van 16.00 tot 18.00 uur. Je kunt de werken wekelijks van dinsdag tot en met zondag bewonderen en bemachtigen tijdens de openingstijden (11.00 – 17.00 uur) van Franx.