Nipt verlies voor Zoetermeerse hockeydames

28 September 2020, 08:17 uur
Lokaal
mainImage

De hockeydames van MHCZ leden gisteren hun derde competitienederlaag van het seizoen in de eerste klasse B. Op bezoek bij DES in Kaatsheuvel werd het, na een 3-0 ruststand, uiteindelijk 4-3.

Al na elf minuten keek MHCZ tegen een 2-0 achterstand aan en pas in de tweede helft beet de ploeg van hoofdcoach Mark Langemeyer echt van zich af met goals van Marylène Verhaar (2x) en Jikke Brabander. Genoeg voor een punt of meer was die opleving daarentegen niet, ook omdat er nog een treffer werd afgekeurd bij de bezoekers.

Lauren Latumahina kreeg vlak voor tijd nog een gele kaart. Langemeyer constateerde na afloop dat zijn elftal feller had moeten starten. "Dan hadden wij nooit een 3-0 achterstand hoeven wegwerken. Nu knokken wij ons terug in de wedstrijd, maar het kwam te laat."

In 1B staat MHCZ na vier speelronden negende. Komende zondag komt nummer zeven Etten-Leur naar het Van Tuyllsportpark.