mainImage

Nominatie Zoetermeerse basisschool

Leerlingen van groep 7 en 8 van de school wonnen onlangs, op 24 september tijdens de Europese Dag van de Talen, de Europese Language Speed Challenge.
26 oktober 2021, 09:56 uur
Lokaal

De Zoetermeerse basisschool De Jacobsvlinder is één van de drie scholen in Zuid-Holland die door de Stichting Nationale Onderwijsweek genomineerd is voor de Nationale Onderwijsprijs. Deze prijs is bedoeld om bijzondere projecten in het onderwijs op een positieve manier in de schijnwerpers te zetten.

Het ingezonden project van De Jacobsvlinder, dat zetelt aan de Schoutenhoek in de wijk Palenstein, omvat het werken aan een portfolio om de leerlingen van groep 4 t/m 8 actiever te laten leren en meer te betrekken bij de Engelse les. Het portfolio bestaat onder meer uit een overzicht van de persoonlijke leerdoelen, mindmaps van interactieve lessen en liederen, uitgewerkte projecten, een zelfontwikkelde escape room en zelfgeschreven gedichten.

In het portfolio vindt men ook de uitslag van beoordelingen, toetsen en interactieve werkvormen die gevormd zijn op basis van de leerstijl van de leerling. Op woensdag 10 november 2021 maakt de jury bekend of basisschool De Jacobsvlinder de Provinciale Onderwijsprijs wint en door mag gaan voor de Landelijke Onderwijsprijs.

Internationale prijs
De leerlingen van groep 7 en 8 van de school wonnen onlangs, op 24 september tijdens de Europese Dag van de Talen, de Europese Language Speed Challenge. Dit is een jaarlijks terugkerende wedstrijd waaraan 64 scholen uit heel Europa meedoen. Tijdens deze wedstrijd moesten de leerlingen in groepjes van 3 tot 5 leerlingen een bericht in de voertaal van het land – voor de leerlingen dus Nederlands - zo snel mogelijk naar het Engels vertalen en naar een aangewezen team sturen.