Nomineer jouw favoriet bij deze Zoetermeerse verkiezing

16 November 2022, 14:55 uur
Lokaal
mainImage

Wat is de meest bijzondere kunstzinnige of culturele uiting van afgelopen jaar? De gemeente Zoetermeer reikt op donderdag 23 februari volgend jaar twee prijzen uit: de Kunst- & Cultuurprijs en de Stimuleringsprijs. Met deze prijzen waardeert de stad personen of organisaties die het afgelopen jaar positief zijn opgevallen met hun prestatie op het gebied van kunst en cultuur. Wie verdienen deze prijzen volgens jou? Vanaf nu kun je nomineren.

Kunst- & Cultuurprijs
Zoetermeerders kunnen mensen of groepen nomineren die zich het afgelopen jaar op een verrassende of vernieuwende manier hebben onderscheiden op het gebied van kunst en cultuur. Als extra prijs wordt ook de Stimuleringsprijs uitgereikt. Deze prijs gaat naar een opkomend talent in de kunst- en cultuurbranche van Zoetermeer.

Ken jij iemand die een prijs moeten winnen? Bijvoorbeeld een onderscheidende kunstenaar, een bijzonder project dat verrassend uit de hoek kwam of een festival dat door een enorm aanpassingsvermogen toch kon doorgaan. Stuur dan voor 14 december een e-mail naar [email protected] en laat weten waarom deze persoon, vereniging of organisatie deze prijs heeft verdiend.

Een jury o.l.v. wethouder Wim Blansjaar (Cultuur) beoordeelt vervolgens welke van deze initiatieven of personen de prijs in ontvangst mag nemen.