mainImage

Nomineren Zoetermeerse sportkampioenen

23 november 2022, 15:55 uur
Lokaal

Tijdens het Sportgala Zoetermeer op 16 februari 2023 is de huldiging van de sportkampioenen in het Stadstheater Zoetermeer. Bent u, of kent u een Zoetermeerse sportheld die in 2022 kampioen is geworden? Geef de naam van de sporter dan voor 31 december 2022 door via www.sportgalazoetermeer.nl.

Wethouder Ronald Weerwag (sport): "Elk jaar zijn er sporters uit Zoetermeer met uitzonderlijke sportprestaties. Daar zijn we ontzettend trots op. Daarom zetten we hen graag in het zonnetje tijdens het sportgala." Zoetermeerse sporters of teams die in 2022 Nederlands kampioen zijn geworden of die een medaille hebben behaald bij een Europees of een wereldkampioenschap komen in aanmerking voor de huldiging. Ook sporters die niet in Zoetermeer wonen, maar wel uitkomen voor een Zoetermeerse sportaanbieder, zijn welkom.

Wie verdienen de eretitels?
Tijdens de feestelijke avond reikt de gemeente ook de eretitels sporttalent, sportploeg, sportvrouw, sportman, G-sporter en sportcoach van het jaar uit. Daarnaast is er een prijs voor de 'Meest maatschappelijke sportaanbieder'. Deze prijs gaat naar een vereniging die zich onderscheidt door zijn maatschappelijke betrokkenheid. Bijvoorbeeld een vereniging die zich inzet voor de buurt of die zich hard maakt voor een veilige sportomgeving.