Onthulling in Zoetermeer van adoptieboom bij GeuzeGroen

12 April 2023, 16:57 uur
Lokaal
mainImage

Wethouder Marijke van der Meer zal op woensdag 19 april de aan het voedselbuurtbos geschonken walnootboom onthullen. Met de aanplant van de notenboom en het aanleggen van een rolstoelpad, bekrachtigt de gemeente Zoetermeer haar voornemen om GeuzeGroen een plaats te maken waar burgers bijzondere momenten kunnen herdenken. Dit feestelijke moment wordt met een bijpassend hapje en drankje afgesloten.

Adoptiebomenbos

Medio 2020 nam de gemeenteraad van Zoetermeer al een motie aan voor een ‘momentenbos’ dat ervoor moet zorgen dat in Zoetermeer een bos komt waar mooie momenten in een mensenleven herdacht en beleefd kunnen worden. Toen ze op zoek gingen naar een geschikte partner, bleek zo’n adoptiebomenbos al te bestaan:  iedereen kan namelijk planten adopteren in voedselbuurtbos GeuzeGroen. Via hun ‘deelbomenregeling’ stellen zij mensen in staat een tak, een bloem of een hele boom te adopteren in hun jonge voedselbos in de Nieuwe Driemanspolder.

Om de nieuwe samenwerking te bevestigen, heeft de gemeente Zoetermeer een prachtige walnootboom en een bijzondere bank gedoneerd. De bank is door de Juttersfabriek gemaakt van lokaal afvalhout. Daarmee draagt deze zichtbaar bij aan GeuzeGroen’s missie om bij te dragen aan een circulaire economie en zo veel mogelijk te werken met gerecyclede materialen uit haar directe omgeving.

Rolstoelpad

Daarnaast heeft de gemeente de bereikbaarheid van het voedselbuurtbos aanzienlijk verbeterd. De initiatiefnemers van GeuzeGroen roepen al jaren dat ze graag een rolstoelpad willen, zodat ook bezoekers met een rolstoel of kinderwagen er terecht kunnen. De beplanting is al zo aangelegd, dat je in de toekomst vanaf de paden bessen en kruiden kan plukken. Met hulp van aannemer Vermeulen heeft de gemeente deze voorzien van halfverharding en een dam om een sloot te overbruggen. Daarmee is deze bijzondere plek voor iedereen toegankelijk geworden.

Meer informatie over de deelbomenregeling van voedselbuurtbos GeuzeGroen vind je op: https://geuzegroen.nl/adopteer-een-boom/