Op ontdekkingstocht in het Zoetermeerse Balijbos

18 May 2024, 10:29 uur
Lokaal
mainImage

In het Balijbos aan de rand van Rokkeveen in Zoetermeer is volgens wandelaars veel te beleven. Te voet, op de fiets of vanaf de rug van een paard is er voor iedereen genoeg te zien. Ook met kinderen is een bezoek aan dit mooie stukje natuur één grote ontdekkingstocht. 

Wie aankomt bij het Balijbos vanuit Rokkeveen ziet allereerst Stadsboerderij de Balijhoeve oppoppen. De Balijhoeve is sinds kort ook een aantal dieren rijker. Zo beviel pony Lola in april van een klein veulentje. En afgelopen dinsdag beviel koe Rosie van een klein stiertje.

Beleeftuin
Net achter het restaurant van de Balijhoeve is een mooie beleeftuin. In de beleeftuin groeien allerlei verschillende soorten bloemen, plantjes en kruiden. Deze mooie plek biedt ook onderdak aan veel belangrijke insecten.  

Libellenreservaat
Het libellenreservaat naast het Balijbos is uniek in Zoetermeer en omstreken. Tientallen soorten zijn hier te spotten. Ze houden zich goed verscholen tussen de vele bloemen, maar wie goed kijkt spot ze gegarandeerd. 

Speelbos Balij
Uren ravotten, verstoppertje spelen, hutten bouwen, klimmen, klauteren en slootje springen. Dat is het hele jaar door een feest. Spring over de stapstenen of slinger jezelf via de touwen over het water. Kleine krachtpatsers trekken zichzelf via het pontje naar de overkant. 

Kabouterpad 
Sinds kort is het Balijbos de thuisbasis van een groot aantal kleine kereltjes met baard en een rode puntmuts. Het Kabouterpad is een avontuurlijke speurtocht van 1,5 kilometer voor de jonge bezoekers van het bos. Bij het restaurant van de Balijhoeve koop je voor € 6,50 een kaboutertasje met daarin een kaboutermuts, opdrachtenboekje en een stickervel.