Zoetermeers Dagblad | Politiek stelt vragen over hangjongeren in Passage
mainImage

Politiek stelt vragen over hangjongeren in Passage

Archief.
22 februari 2021, 15:38 uur
Lokaal

PVV Zoetermeer stelt aan het stadsbestuur schriftelijke vragen over hangjongeren die in de Passage en andere delen van het Stadshart, zoals parkeergarages, overlast zouden veroorzaken. Dit baart handhavers en ondernemers behoorlijk wat kopzorgen.

'De PVV maakt zich zorgen over de enorme overlast. Onze fractie begrijpt dat de coronacrisis een zware wissel trekt op jongeren, maar dat mag geen excuus zijn om ondernemers en omwonenden het leven zuur te maken', aldus de partij van raadsleden Jeremy Mooiman en Peter Smitskam.

De parkeergarage aan de Osylaan gaat momenteel al dagelijks eerder dicht wegens overlast, maar de PVV meent dat de maatregelen omwonenden en andere belanghebbenden niet moeten benadelen.

'Deelt u de mening dat het niet nodig zou mogen zijn dat etages van parkeergarages worden afgesloten om overlastgevende jongeren te weren, waardoor bewoners en bezoekers mogelijk benadeeld worden? Zo ja, bent u ook bereid een meer repressieve aanpak toe te passen richting betreffende jongeren en met relevante partners alles in het werk te stellen om parkeergarages niet (gedeeltelijk) te hoeven sluiten?'


Foto: Zoetermeers Dagblad