mainImage

Politieke Partij Goed Zoetermeer maakt lijst bekend

Ton Lammertink.
14 januari 2022, 13:06 uur
Lokaal

Politieke Partij Goed Zoetermeer, de nieuwe lokale politieke partij in Zoetermeer, heeft gisteren tijdens de algemene ledenvergadering de dertienkoppige kandidatenlijst vastgesteld voor de gemeenteraadsverkiezingen op 16 maart.

Zoals reeds bekend is Ton Lammertink lijsttrekker en oud-wethouder in Zoetermeer Frans Muijzers (ex-PvdA) de nummer twee. Op plek drie staat de hoogst genoteerde vrouw van de lijst, fysiotherapeute Phil Puts. Docent Vincent Dullaart, een geboren en getogen Zoetermeerder, prijkt op de vierde positie.

Andere bekende namen zijn onder andere die van fotograaf Ron Jenner (plek zes) en lijstduwer Jochem den Dulk, de voormalig oprichter en fractievoorzitter van Leefbaar Zoetermeer. "Er is in korte tijd een fantastische groep mensen ontstaan die samen een scherp doel voor ogen heeft: meer aandacht voor senioren en kwetsbaren, vanuit de grondhouding dat 'meer, groter en beter' geen geschikte aanpak is om de woon- en verblijfskwaliteit in Zoetermeer te behouden", zegt Lammertink.

Eerbetoon
Laatstgenoemde vraagt extra aandacht voor de nummer elf van de lijst, Ineke Verhaak. Zij is weduwe van de onlangs overleden Ron Verhaak, de medeoprichter van Politieke Partij Goed Zoetermeer. "Het was een onvoorstelbare mokerslag toen Ron ons ontviel. Ron was mijn maatje, maar ook mijn partner in crime om de politiek in Zoetermeer te overweldigen. Ik heb grote bewondering voor Ineke, dat zij met deze kandidaatstelling een eerbetoon aan haar man en zijn dromen wil brengen."

Het complete verkiezingsprogramma is vanaf zondag 16 januari beschikbaar, zo laat de partij weten.

De kandidatenlijst:      

1. Ton Lammertink
2. Frans Muijzers
3. Phil Puts
4. Vincent Dullaart
5. Albert Cassuto
6. Ron Jenner
7. Eefje Muijzers
8. Jeroen Barendse
9. Lisette den Boer
10. Carla Schaling
11. Ineke Verhaak
12. Ton Glissenaar
13. Jochem den Dulk