Rondwandeling in Zoetermeerse Natuurtuin

18 September 2023, 10:49 uur
Lokaal
mainImage

Zondag 24 september staat een van de gidsen weer klaar om je mee de Natuurtuin in te nemen en te vertellen over de bijzonderheden die deze maand te zien zijn in de verschillende landschappen.

De rondleiding duurt ongeveer een uur; deelname is gratis. De wandeling begint om 14 uur bij de picknicktafel tegenover de plek waar het Westpunt stond. (Ingang Westerpark via de Turfberg ter hoogte van nr. 1, op de borden volgt u richting Natuurtuin / Westpunt).

Geniet van wat de Natuurtuin in de herfst te bieden heeft. Het is het ‘Season of mists and mellow fruitfulness’, zoals de 19e eeuwse Engelse dichter John Keats in zijn beroemde Ode aan de herfst schreef. (Het ‘Seizoen van mist en malse overvloed!’ in de vertaling van C.W. Schoneveld.

Zijn vertaling van de ode en het Engelse origineel vindt u op thehiddenlaw.com/2020/03/16/ode-aan-de-herfst-john-keats.) Deze malse overvloed is ook in de Natuurtuin te zien. Er zijn volop bramen, appels vallen her en der al van de boom en rode bessen lichten op tegen nog groen lover. Maar ook de mispel draagt vruchten. In deze streken is de mispel zeldzaam, anders dan de bekendheid van het gezegde ‘zo rot als een mispel’ doet vermoeden. Die negatieve bijklank doet de mispel echter geen recht. Hij mag er dan niet zo mooi uitzien als een glanzende appel, uitermate gezond is hij wel.

De rondleiding is minder geschikt voor gebruikers van rolstoelen. Zij kunnen een deel van de Natuurtuin via een aparte ingang bezoeken. 
Honden mogen de tuin niet in.

Wilt u meer over de Natuurtuin weten, kijk dan eens op onze website (www.vriendennatuurtuinzoetermeer.nl) of op Facebook (Vrienden Natuurtuin Zoetermeer). En kom vooral naar de jubileummiddag ter gelegenheid van de 45ste verjaardag van de Natuurtuin, op zondagmiddag 1 oktober. Er is dan van alles te doen, te zien en te horen. Onder andere muziek door studenten van Haags Conservatorium. Van 14.00 tot 17.00 uur.