mainImage

Scheuren in Mandelabrug, maar A12 blijft voorlopig open

2 december 2022, 20:44 uur
Lokaal

De Nelson Mandelabrug in Zoetermeer is met ingang van vanavond voor onbepaalde tijd gesloten. Het besluit volgt na een uitgebreid onderzoek van de brug naar aanleiding van eerder geconstateerde scheuren in de constructie. Vanavond even na 20.00 uur waren onder andere gemeentelijke handhavers bezig met de afsluiting en dat leidde tot verbazing bij sommige reizigers. 

Naar aanleiding van de uitkomsten van het onderzoek is door het stadsbestuur van Zoetermeer bij Rijkswaterstaat een spoedadvies aangevraagd. Dit om vast te stellen hoe acuut de situatie is. De rijksweg A12 die onder de brug door loopt blijft voorlopig in beide richtingen open voor verkeer. De gemeente is niet bevoegd om deze snelweg af te sluiten.  

Het besluit om de A12 vooralsnog open te houden is genomen door Rijkswaterstaat in afwachting van het nadere onderzoek.

Is er instortingsgevaar?
'Op dit moment is niet te zeggen of er acuut instortingsgevaar is', laat de gemeente weten. Een zorgelijke mededeling, waarmee de vraag rijst waarom er nog een dag gewacht is met de afsluiting en wanneer het college al op de hoogte was van de ontwikkelingen.

Alternatieven voor reizigers
De komende week worden er pendelbussen ingezet. Tussen 05.30 en 01.30 uur rijden er busjes vanuit de pleinen aan de Rokkeveense kant en de Driemanspolder-zijde. Op afroep is er ook vervoer voor gehandicapten beschikbaar. Hulpdiensten maken gebruik van de Zuidweg en deze weg is vooralsnog open. De fietsenstalling blijft beschikbaar.

 


Foto: www.zoetermeersdagblad.nl / Mike Boeschoten