ADVERTORIAL - 'De gemeente Zoetermeer staat voor veel mensen vooral bekend om snoeiwerk, rioolbelasting en het onderhoud van de bestrating. Echter het lokale bestuur krijgt steeds meer taken.
Wie bepaalde zorg nodig heeft, weet dat de gemeente daar ook een rol inspeelt vanuit de WMO. Gemeentes moeten ervoor zorgen dat mensen zo lang mogelijk thuis kunnen blijven wonen. Ze organiseren en vergoeden bepaalde hulp. Ook is de gemeente verantwoordelijk voor jeugdzorg.
De gemeente gaat over klimaatmaatregelen en woningaanbod. De raadsleden die straks aan de knoppen zitten, gaan daar over. Ze zijn volksvertegenwoordigers van onze stad Zoetermeer. Het is dus vervolgens aan politici om problemen en ideeën in hun omgeving naar beleid te vertalen.
Waarom stemmen?
Er valt dus heel wat te kiezen. Elke partij maakt ander beleid. Het is in Nederland niet verplicht om te gaan stemmen. Dus waarom zou je gaan stemmen? Er zijn daar heel veel redenen voor. Jongeren stemmen heel anders dan ouderen. Grote kans dat jij anders denkt over thema’s als studiefinanciering, milieu of drugsbeleid dan je ouders en grootouders.
De opkomst onder ouderen is vaak hoger dan die onder jongeren. 'Mijn stem gaat het verschil niet maken, gaat ook niet op'.
Opkomst
Elke stem meer kan het verschil maken tussen wel of geen (rest)zetel en dus een verschil in beleid. De opkomst in arme wijken is heel veel lager dan in rijke buurten. Dat is verschrikkelijk jammer omdat het beleid om arme buurten leefbaarder te maken hard nodig is. Naast betaalbare woningen is er goede en toegankelijke jeugdzorg nodig. Wij willen meer jongerenwerkers, meer politie in plaats van boa's en geen diftar. Voor al deze onderwerpen heb je meer SP nodig.
SP Zoetermeer wil graag dat de opkomst voor de gemeenteraadsverkiezingen hoger wordt dan de laatste keer. Het opkomstpercentage lag rond de 51 procent. Dus bijna de helft van onze kiesgerechtigde inwoners is niet gaan stemmen. Gemiste kans. Maak gebruik van uw stemrecht en laat uw stem gelden. Thuis blijven helpt niet, SP stemmen wel!'