SVO Buytenpark boekt knappe overwinning uit bij Football Factory

15 April 2024, 08:26 uur
Lokaal
mainImage

SVO Buytenpark heeft afgelopen zaterdag een knappe 1-2 overwinning geboekt uit bij het Leidse Football Factory.

Football Factory dat voorafgaande aan de wedstrijd nog volop meespeelde voor een periode droop na afloop van de wedstrijd teleurgesteld af.

De 0-1 voorsprong voor de bezoekers viel nog binnen het kwartier. Niemand minder dan Jordy Gomez wist via een geweldige actie en dito voorzet van Fabian Bruster, middels een echte spitsengoal, bij de 1e paal de 0-1 binnen te tikken. Na de 0-1 voor SVO Buytenpark had Football Factory diverse kansen op de gelijkmaker, maar de paal en 3 maal de lat stonden een doelpunt voor de Leidse studenten in de weg.

SVO Buytenpark veerkrachtig

Het duurde tot in de 2e helft voor de gelijkmaker ook daadwerkelijk op het scorebord kwam. Een dubieus gegeven penalty werd aanvankelijk nog schitterend tegengehouden door doelman Jeffrey Persoon, maar de scheidsrechter besloot dat Daily Hoogkamer een herkansing verdiende. Deze inzet van Hoogkamer was wel raak wat de gelijkmaker betekende. Kort na de gelijkmaker stuurde Erkan Sensoy met een schitterende pass Gianni Janssen de diepte in. Gianni Jansen bedacht zich geen moment en met zijn gouden linkerbeen plaatste hij de bal met gevoel langs de Leidse sluitpost.

Inzet en karakter

Kort daarop moest SVO Buytenpark verder met 10 man, doordat Erkan Sensoy zijn 2e gele kaart gepresenteerd kreeg.  Inzet en karakter zorgden er uiteindelijk voor dat SVO Buytenpark met 10 man de 3 punten alsnog mee naar Zoetermeer kon nemen.

Doorstroming jeugdspelers

Bij SVO Buytenpark vielen jeugdspelers Dani de Haas (17) en Rizgar Elis (18) zeer verdienstelijk in. De Haas maakten zijn debuut voor het vlaggenschip. Elis had al eerder zijn debuut gemaakt, maar pakten ook vandaag weer zijn minuten.