Tim Ceder over zijn overstap van DSO naar FC Zoetermeer

22 May 2024, 07:38 uur
Lokaal
mainImage
FC Zoetermeer
Trainer Martijn de Zoete met Tim Ceder.

Tim Ceder, 24 jaar, zal volgend seizoen aansluiten bij de selectie van Hoofdtrainer Martijn de Zoete.

“Ik ben begonnen bij HBS in Den Haag, waarvan twee jaar Fjoetjers en 2 jaar F-jeugd. Na een verhuizing naar Zoetermeer speelde ik tot mijn 16e bij de plaatselijke FC en heb ik onder Chris Treling mijn debuut mogen maken in het Eerste. Het seizoen daarop ben ik naar DSO gegaan waar ik twee jaar in O19 en twee jaar in de senioren heb gespeeld” vertelt de spits.

Na een korte overstap naar DSVP, een leuke club volgens Tim Ceder, keerde hij het jaar daarop weer terug naar DSO.Dit was direct het begin van een mooie periode omdat via de nacompetitie werd gepromoveerd van de 2e naar de 1e klasse en het jaar daarop werd het team kampioen in de 1e klasse.

“In het verleden heb ik ooit een afspraak gemaakt met Jacob de Boer, de huidige voorzitter van FC Zoetermeer, om eens te praten. Dat is een aantal maanden geleden geweest waarin de plannen van FC Zoetermeer werden uitgelegd. Zonder toezeggingen zijn we toen uit elkaar gegaan.”

Enige tijd geleden werd Tim opnieuw benaderd, nu door Peter Lieffering van de afdeling Voetbalzaken, en hebben die plannen uiteindelijk toch de doorslag gegeven om terug te keren naar de club waar hij vroeger speelde. "We gaan proberen om de ambitieuze plannen van FC Zoetermeer te realiseren. Ik ga een aantal oude bekenden tegenkomen waarmee ik weer in het veld kom te staan en dat voelt goed” aldus Tim Ceder.