VCC nipt ten onder tegen HBS

10 June 2024, 09:19 uur
Lokaal
mainImage
Tayo Walbrugh (links) was goed voor 97 runs (foto Catch of the Day BV)

Doordat het WK cricket in de Verenigde Staten tijdens de Nederlandse competitie wordt gespeeld, mist regerend landskampioen VCC vier spelers: Kingma, Levitt, Engelbrecht en Ryan Klein. Zonder deze internationals kon VCC het niet bolwerken tegen HBS, dat op zijn beurt internationals Wesley Barresi en Kyle Klein moest missen: 287-276.

VCC won de toss en liet HBS batten. Dat pakte niet goed uit, want mede dankzij een gemiste vang toen topbat Walbrugh op slechts zes runs stond, kom HBS uitlopen naar een hoge score van 287 runs. Zuid-Afrikaan Walbrugh maakte er uiteindelijk 97 en zijn landgenoot De Villiers 82. In de Voorburgse aanval bleef Mees van Vliet fier overeind met vier wickets voor 37 runs.

Ondanks mooie scores van Nehaan Gigani (71), Zuid-Afrikaan Gavin Kaplan (57) en Noah Croes kwam VCC uiteindelijk twaalf runs tekort voor de winst.

HCC wint

HCC had bij Excelsior ’20 voldoende aan 185 runs. Vijf Hagenaars maakten scores tussen 25 en 36 runs. Dankzij vier wickets van Teun Leijer en drie van Jed Wiggins reikten de Schiedammers niet verder dan 125 all out.

Alleen VRA en HCC zijn nog ongeslagen in de Topklasse. Stand: VRA 2-4, Punjab, VCC en HBS 3-4, HCC 1-2, VOC en Hermes DVS 2-2, Excelsior, ACC en Sparta 2-0.

 

In het Nederlands elftal dat zaterdagmiddag in New York nipt het WK-duel van Zuid-Afrika verloor, zat dus een ruime vertegenwoordiging van spelers met Haagse roots: Kingma, Levitt, Engelbrecht, De Leede en Pringle.