Veel eremetaal voor de trampolinespringers van Pro Patria

12 February 2024, 08:00 uur
Lokaal
mainImage
Archieffoto

Op zaterdag vond in eigen hal Gymworld de eerste plaatsingswedstrijd plaats voor de tweede en derde divisie, regio Mid-West. In een reeks van drie wedstrijden, zowel individueel als synchroonspringen, strijden de sporters om een plek op het Nederlands Kampioenschap in juni van dit jaar.

Met maar liefst 35 trampolinespringers in alle leeftijden en divisies liet Pro Patria zien dat ze één van de grootste trampolineverenigingen is van Nederland! Onze jongste deelneemster is 6 jaar en de oudste 21 jaar. Goed om te zien dat we men de coronaperiode weer aan het groeien zijn. Ook Gymworld, waar we 24/7 beschikking hebben over een compleet uitgeruste trampolinehal, is mede verantwoordelijk voor dit grote succes.

Individueel behaalden de sporters zeven gouden, vijf zilveren en vijf bronzen medailles. Bij het synchroonspringen ging het eremetaal vijf keer naar goud, zes keer naar zilver en één keer naar brons voor GV Pro Patria Zoetermeer.

Op zaterdag 9 maart en zaterdag 20 april zullen de andere plaatsingswedstrijden zijn en zal daarna bekend worden wie Pro Patria gaat vertegenwoordigen in Ahoy Rotterdam.

 

 

Foto: het podium van de derde pupil meisjes was helemaal voor Pro Patria met Ava, Jennifer en  Janaiah op respectievelijk eerste, tweede en derde plaats.