mainImage

'Verontrustende berichten van Zoetermeerders over BezoekersApp'

2 juli 2022, 11:02 uur
Lokaal

De fractie van Zó! Zoetermeer hoort van verschillende inwoners verontrustende berichten over de BezoekersApp, waarmee bewoners van het centrumgebied in Zoetermeer bezoek kunnen registreren en waarmee ze per jaar 70 uur kosteloos kunnen parkeren. De partij stelt schriftelijke vragen aan het stadsbestuur.

'Op officiële feestdagen die op zondag vallen is parkeren in het centrum gratis. Toch bleek het mogelijk om op Eerste Paasdag in de BezoekersApp bezoek te registreren en werden er ook minuten afgeschreven. Wij hebben hierover technische vragen gesteld. Hierop kwam als antwoord dat die mogelijkheid inmiddels is stopgezet. Er worden dus op feestdagen die op zondag vallen geen minuten meer afgeschreven', aldus Zó! Zoetermeer.

Sigaar
De partij vervolgt: 'In relatie tot dezelfde BezoekersApp vernam onze fractie ook dat het mogelijk is om bezoek voor een gehele dag te registreren, bijvoorbeeld een bezoek van 8 uur. Dat kost dan € 2,50 per 60 minuten, dus € 20,-. Maar in de tarieventabel van de Verordening Parkeerbelastingen Zoetermeer 2022 staat dat een dagkaart € 11,57 kost. Het komt erop neer dat gebruikers van de Bezoekersapp een stuk duurder uit zijn dan mensen die de app niet gebruiken en gewoon op straat een dagkaart kopen. Dat betekent dat de 70 uur kosteloos parkeren voor inwoners feitelijk wordt terugbetaald door meer te rekenen via de app. Dit lijkt een sigaar uit eigen doos'.

Volgens Zó! Zoetermeer hebben verschillende inwoners zich beklaagd over de parkeerservice. 'Wat blijkt: de minuten die op Eerste Paasdag zijn afgeschreven, zijn nog steeds niet teruggeboekt. Er is bij sommigen zelfs nog geen reactie van de parkeerservice en er is hierom inmiddels een officiële klacht ingediend.'

Zó! Zoetermeer wil weten hoe dit heeft kunnen gebeuren en vraagt zich onder meer af hoeveel gedupeerden er zijn. 'Is het college het met ons eens dat het zinnig zou om de BezoekersApp eens goed na te lopen en eventueel aan te passen zodat deze de Verordening Parkeerbelastingen volgt?'

 

 


Foto: www.zoetermeersdagblad.nl