Vlietkinderen zoekt Pedagogische Coach (24 uur per week, schaal 9)

12 April 2024, 07:54 uur
Lokaal
mainImage

Vlietkinderen is een ontwikkelingsgerichte, professionele organisatie met ongeveer 350 bevlogen medewerkers en we zijn volop in beweging. Vlietkinderen is op weg naar de toekomst, ontwikkelt voor de wereld van morgen.

Wij dagen kinderen uit om zichzelf en de wereld te ontdekken, dat doen wij vanuit onze drie kernwaarden: Echt, Avontuur en Samen. Intensieve samenwerking met ouders en partners is voor ons vanzelfsprekend. We zijn een betrouwbare, maatschappelijke onderneming.

Wij zijn ervan overtuigd dat onze wereld een mooiere plek wordt wanneer iedereen gelijke kansen krijgt en wanneer we samen de uitdagingen van nu en de toekomst aanpakken. Ieder kind groeit op tot avonturier, kunstenaar, uitvinder, sporter of wetenschapper, maar bovenal tot wereldburger.

Samenwerking is voor ons de weg. Onze managers moedigen hun medewerkers aan om te werken aan hun eigen ontwikkeling, op dezelfde manier waarop de medewerkers dit bij de kinderen stimuleren. Zo bouwen we samen met onze collega’s en met onze maatschappelijke partners aan een sterke toekomst voor iedereen.

Als Pedagogische coach draag jij hier in belangrijke mate aan bij.

Wat ga jij doen?
Bij ons Pedagogisch team, onderdeel van de afdeling HR & Pedagogiek, staat de ontwikkeling van kinderen centraal. Wat hebben zij van ons en van onze professionals nodig en binnen welk klimaat spelen en ontwikkelen zij?

Wij zijn op zoek naar een Pedagogisch coach die door zijn/haar verbindende kwaliteiten medewerkers en teams in beweging brengt. De Pedagogisch coach functioneert als een spin in het web. Vanuit het pedagogisch beleid in samenwerking met het pedagogisch team en de verantwoordelijke managers, coachen zij op de pedagogische kwaliteit binnen teams en voeren zij hierover het gesprek met medewerkers. De Pedagogisch coach is als aandachtfunctionaris ook verantwoordelijk voor de meldcode kindermishandeling.
Als Pedagogisch coach sluit jij aan bij een team van bevlogen, ervaren en enthousiaste coaches, onder leiding van een van de beleidsadviseurs Pedagogiek. Door overleg en intervisie houden we elkaar op de hoogte en ondersteunen we elkaar. Iedere coach werkt op verschillende vaste locaties met meerdere opvangvormen.

Wij vragen:
• Minimaal HBO werk- en denkniveau en een afgeronde opleiding conform de kwalificatie-eis (13.2 v.a. pag. 26) voor Pedagogische Coach Kinderopvang.
• Kennis van (interventie)methodieken, principes en instrumenten van coaching.
• Kennis van ontwikkelingsfases en ontwikkelingsgebieden van jonge kinderen.
• Kennis van en inzicht in het pedagogisch beleid.
• Coachende vaardigheden voor het ondersteunen en stimuleren van medewerkers en het geven van sturing in hun doorontwikkeling.
• Mondelinge en schriftelijke vaardigheden voor het uitdragen van het pedagogisch beleid, het overdragen van kennis, informatie en adviezen en het opstellen van coachingsplannen.
• Sensitief vermogen voor het proactief signaleren van en inspelen op de uiteenlopende knel- en verbeterpunten in de ontwikkeling van medewerker.
• Probleemanalyse door signaleren van problemen en verbanden leggen tussen gegevens.
• Plannen en organiseren door op effectieve wijze doelen en prioriteiten te bepalen en benodigde tijd, acties en middelen aan te geven door bepaalde doelen te kunnen bereiken.
• En overtuigingskracht die je inzet om te proberen anderen te overtuigen van een bepaald standpunt en trachten instemming daarvoor te verkrijgen door gebruik te maken van de juiste argumenten en methoden.

Wat hebben wij jou te bieden?
Je komt te werken in een gezellig team, waar humor en het ‘wij-gevoel’ belangrijke waarden zijn. Onze organisatie en branche is volop in beweging en biedt mooie toekomstperspectieven zowel inhoudelijk als op het gebied van persoonlijke groei.
Daarnaast bieden we je ook:
• Een verantwoordelijke, zelfstandige rol in een financieel gezonde en dynamische maatschappelijke organisatie.
• Een arbeidsduur van 24 uur per week.
• De functie is ingedeeld in schaal 9 van de CAO Kinderopvang (€3.399 tot €4.635 bij een 36-urige werkweek).
• Reiskostenvergoeding van à €0,23 cent per kilometer en andere mooie voorwaarden, zoals een eindejaarsuitkering van 3%, een tegemoetkoming van €8,00 op een aanvullende zorgverzekering en de mogelijkheid om fiscaalvriendelijk producten aan te schaffen, zoals een fiets of sportabonnement.
• 8% vakantiegeld en 25 vakantiedagen.
• Laptop of surface en telefoon.
• Wij werken op een hybride manier. Dat bekent dat we thuiswerken en werken op kantoor/locaties afwisselen, afhankelijk van de aard van het werk.

Is je interesse gewekt?
Wil je direct solliciteren, stuur dan je motivatiebrief met je CV zo snel mogelijk ter attentie van Matthy Verbunt, beleidsadviseur Pedagogiek, via mailadres: [email protected]. Sollicitaties worden bij binnenkomst direct in behandeling genomen.

Als je vragen hebt of wat meer informatie wilt, neem dan ook contact op met Matthy Verbunt. Telefoonnummer 06-17405887 of via [email protected]

De sluitingsdatum voor deze vacature is vrijdag 26 april 2024. Meer informatie over werken en leren bij Vlietkinderen is te vinden via deze link


Door: Vlietkinderen