Voortbestaan Voorjaarskermis Zoetermeer in gevaar door beleid?

1 June 2023, 11:20 uur
Lokaal
mainImage

Van 13 tot en met 21 mei vond in Zoetermeer weer de Voorjaarskermis plaats.

"Van wat wij weten en hebben gehoord was het wederom een groot succes", aldus Judith Meurs van Zoetermeer Vooruit. "De exploitanten hanteerden een vanaf prijs van € 2,50 per persoon per attractie. Een enkele grotere attractie of (behendigheids)spel vroeg een hogere prijs.
Ook was er weer een prikkelarme kermis. Ook dit jaar weer een groot succes. Volwassenen, gehandicapten en kinderen genoten van de relatieve rust die er dan heerst. Ouders konden met een gerust gevoel met hun kinderen genieten zonder bang te hoeven zijn dat ze onder de voet gelopen zouden worden.

"Anderen genoten ervan dat hun kinderen vol enthousiasme letterlijk rond konden springen voordat ze een attractie in mochten. De prikkelarme kermis betekent namelijk minder prikkels, licht en geluid, maar uiteraard minstens evenveel plezier! Op zaterdag 13 mei en zaterdag 20 mei werden van 13.00 tot 15.00 uur de geluid-, rook, en lichteffecten zachter of helemaal uitgezet. Ook gingen de
attracties langzamer, voor zover dat mogelijk was".

Om alles goed te laten verlopen waren er extra vrijwilligers en was er een EHBO-post ingericht. Verder was er speciale aandacht voor moeders op moederdag en op woensdag konden kinderen op de foto met sprookjesfiguren. Maar wat betekent het nieuwe evenementenbeleid voor het voortbestaan van de Voorjaarskermis in Zoetermeer? Daarover heeft Zoetermeer Vooruit de volgende vragen.

Is het college het met Zoetermeer Vooruit eens dat de Voorjaarskermis een uniek evenement is in Zoetermeer? Een evenement dat laagdrempelig is in meerdere opzichten (prijzen voor attracties, prikkelarme tijden en een groot bereik). Een echte gezinskermis.

Heeft het nieuwe evenementenbeleid invloed op het voortbestaan van de Voorjaarskermis in de huidige opzet? En zo ja, welke gevolgen heeft het of kan het hebben?

Loopt de Voorjaarskermis in de huidige opzet het risico om volgend jaar niet uitgevoerd te kunnen gaan worden? Zo ja, waardoor komt dat en wat is er voor nodig om het wel te kunnen voortzetten?

Is het college bereid om alles op alles te zetten om de Voorjaarskermis voor Zoetermeer te behouden?