In maart dit jaar heropende Restaurant & Party Herberg De Bles in Stompwijk van de nieuwe eigenaar Reno Hilgersom. Nu vier maanden later draait de horecazaak, voorheen bekend onder de naam Party Herberg Het Blesse Paard, op volle toeren.
Manager Jim van den Boogaart (24) is dan ook tevreden over de start. "Het is beter gegaan dan gehoopt. De verwachting was dat we een lange opstartperiode nodig hadden en dat we opnieuw ontdekt moesten worden voor feesten en partijen, maar dat valt gelukkig reuze mee. We hebben al wat leuke bruiloften, vergaderingen, feesten en partijen mogen verzorgen en de agenda van dit jaar en volgend jaar vult zich met leuke gelegenheden en evenementen. We zijn blij met hoe het nu gaat. Qua reserveringen voor het restaurant begon het wat rustig, maar daar zit nu ook een stijgende lijn in. Mensen uit Stompwijk, Zoetermeer en omstreken weten ons steeds beter te vinden."
Eyecatcher
Ten opzichte van de vorige formule zijn er diverse veranderingen doorgevoerd. Zo fungeert de grote zaal van de voormalige brasserie nu als ruimte voor feesten en partijen. Deze zaal genaamd het Koetshuys heeft een mooie Binnentuin en nieuwe tuktuk als eyecatcher. Het à la carte-terras, dat om een groot deel van het pand loopt, is uitgebreid en de ruimte waar voorheen de sportsbar was, is nu omgetoverd voor private dining, of andere gelegenheden. De Bles beschikt over vijf mooie zalen die van alle gemakken zijn voorzien.
"Van de binnentuin willen we nog een bezienswaardigheid maken voor bruiloften. Dat mensen naar binnen lopen en meteen het wauw-effect ervaren en daar willen trouwen."
Menukaart
Het restaurant, nu gevestigd in het Voorhuys van de oude Herberg uit 1685, ademt een wat meer intieme, sjieke beleving, maar zeker niet té, benadrukt Van den Boogaart. "We beschikken in het restaurant over een internationale kaart met klassieke gerechten zoals bijvoorbeeld tournedos, sliptongen en andere streekgebonden producten, de menukaart is uitgebreid en gangbaar. Iedere maand hebben we verder nieuwe specials: onze extra gerechten op de kaart die maandelijks wisselen voor vaste gasten."
Meer dan tevreden huiswaarts
Van den Boogaart voelt zich bij De Bles als een vis in het water. "Ik vind het leuk om mensen te verzorgen en blij te maken. Samen met het team wil ik er altijd alles aan doen om te zorgen dat de gasten geen stress ervaren en dat alles vlot verloopt. Hoe erg is het om op je eigen feest op alles te moeten letten? De gasten meer dan tevreden huiswaarts laten keren, daar gaat het om. Dat ze terug willen komen en de gasten die uitgenodigd waren ook. Betere reclame is er niet." Ook is Van den Boogaart blij met het huidige keukenteam, onder leiding van chef-kok Trevor van den Berg. Zij zijn gebleven na de overname en de manager ervaart hierin veel steun.
Mentor
Aan Hilgersom, die ook eigenaar is van Het Wapen van Zoetermeer, PuuRR aan de Vliet en Restaurant Leeuwenbergh, heeft Van den Boogaart een goede mentor. "Ik heb veel van hem geleerd. Tijdens mijn opleidingen leerde ik vooral over de 'voorkant', dus de bediening en het omgaan met gasten. Nu leer ik van Reno werkzaamheden achter de schermen. Hoe maak ik een prijsopgave, hoe run je een bedrijf? En ik ga ook mee naar gesprekken met zakelijke partners of sollicitanten, om het vervolgens zelf op te pakken. Jonge mensen zoals ik krijgen bij Hilgersom Horeca volop de kans zich te bewijzen. Dat is heel fijn."
Het werpt zijn vruchten af, want onder auspiciën van Van den Boogaart draait De Bles als vanouds. Maar er is nog genoeg werk aan de winkel, weet ook hij. "De conclusie na de eerste vier maanden? Het gaat boven verwachting, maar er is zeker nog een lange weg te gaan."
Meer informatie
Bel 071-5801590, mail naar [email protected] of surf naar www.debleshoreca.nl. Adres: Doctor van Noortstraat 154 in Stompwijk (gemeente Leidschendam-Voorburg).
Door: Mike Boeschoten