Zoetermeers Dagblad | VVD Zoetermeer vraagt aandacht voor No Deal-Brexit
mainImage

VVD Zoetermeer vraagt aandacht voor No Deal-Brexit

20 september 2020, 11:59 uur
Lokaal

De Zoetermeerse VVD heeft het college gevraagd of het bereid is het bedrijfsleven in Zoetermeer opnieuw te informeren over het belang van een goede voorbereiding op een mogelijke No Deal-Brexit. De Brexit-deal zou namelijk wel eens niet door kunnen gaan, nu er nog steeds geen consensus is bereikt over het pakket.

VVD-fractievoorzitter Rob Duiven: "Het belang van een goede voorbereiding op een steeds waarschijnlijker No Deal-Brexit wordt dus groter, terwijl de voorbereiding daarop door veel bedrijven achterblijft en bovendien de economische impact van de coronacrisis zich in toenemende mate doet voelen."

In januari 2019 heeft de Zoetermeerse VVD al vragen gesteld over lokale voorbereiding op de Brexit. "Ik wil nu van het college weten welke activiteiten het heeft ondernomen in de richting het Zoetermeerse bedrijfsleven om extra aandacht te vragen voor een goede voorbereiding op een No Deal-Brexit en of het bereid is bijvoorbeeld Zoetermeerse bedrijven opnieuw te adviseren de Brexit Impact Scan voor bedrijven uit te voeren."