Zoetermeers Dagblad | 'Waar blijven flexwoningen aan Ruimtebaan?'
mainImage

'Waar blijven flexwoningen aan Ruimtebaan?'

27 september 2021, 18:30 uur
Lokaal

Het Zoetermeerse CDA vraagt zich af wanneer de 50 toegezegde flexwoningen aan de Ruimtebaan in de wijk Noordhove gerealiseerd worden. De woningen zijn volgens de partij dringend nodig om spoedzoekers op de woningmarkt een tijdelijk dak boven hun hoofd te geven.

Het is volgende maand al 2 jaar geleden dat een motie over dit onderwerp is aangenomen. Door middel van mondelinge vragen voelt de fractie het college vandaag aan de tand hoe het staat met de uitvoering van de motie.

Raadslid Klaasjan de Jong: "Twee jaar terug was al sprake van knelpunten in het woningaanbod. De woningmarkt raakt steeds verder verhit, de prijzen voor woningen stijgen explosief en er wordt al jaren te weinig gebouwd. Het aanbod sluit niet aan op de vraag. Mensen vallen tussen de wal en het schip; dat leidt regelmatig tot schrijnende situaties. Het overkomt hardwerkende mensen die voor een urgentieverklaring niet in aanmerking komen. Wij willen deze mensen perspectief bieden."

De Jong pleitte in november 2019 met succes voor de realisering van flexwoningen. Met lede ogen ziet hij nu aan dat de beoogde bouwlocatie aan de Ruimtebaan er in september 2021 nog altijd onaangetast bij ligt. 'Het CDA is teleurgesteld dat het zo lang duurt, en vraagt zich in alle ernst af waar dit aan ligt. Er is nota bene een aanjaagteam van de provincie actief om gemeenten te ondersteunen, om de vaart erin te brengen.'


Foto: Chris van Dijke