Walking Football bij FC Zoetermeer

21 February 2024, 09:31 uur
Lokaal
mainImage

Doe mee met Walking Football bij FC Zoetermeer Ben jij 55+ en heb je zin om lekker te voetballen? Dan kan bij FC Zoetermeer. Het bestuur meldt er het volgende over.

Iedere dinsdagochtend van 10.00-11.00 uur worden er op Sportpark FC Zoetermeer Solutions Walking Football trainingen gegeven die als volgt worden ingedeeld:

·        10 minuten warming-up en conditionele oefeningen

·        50 minuten partijspel volgens de officiële regels van het Walking football

Naast de trainingen doen wij op uitnodiging ook mee aan Walking Football toernooien in de regio. Deze leveren naast de spelvreugde ook vaak een gezellig weerzien op met oud clubgenoten en/of tegenstanders.

Na alle sportieve activiteiten kan je bij FC Zoetermeer een heerlijke kop koffie drinken in de kantine. Het Walking Football levert niet alleen lichamelijke voordelen op, maar ook op sociaal gebied zijn er voordelen. Tijdens het Walking Football ben je in groepsverband actief waarbij sociale contacten vergroot en/of onderhouden worden.

Basisregels Walking Football
Bij Walking Football staan fair play en plezier voorop. Walking Football hanteert globaal dezelfde regels als het reguliere voetbal, maar kent wel een aantal uitzonderingen: Er mag niet worden gerend, de buitenspelregel wordt niet gehanteerd en er zijn geen keepers.

De basisregels van Walking Football zijn:

1.      VELDAFMETING: Walking Football wordt gespeeld op een veld van 42 x 21 meter met minigoals zonder keeper.

2.      SPELBEGIN: De aftrap begint of wordt na een doelpunt hervat in het midden van het speelveld.

3.      SCOREN: Er mag niet worden gescoord vanaf eigen helft. Dus alleen scoren vanaf de helft van de tegenstander.

4.      BUITENSPEL: Is niet van toepassing.

5.      INTRAP: Indien de bal de zijlijn of achterlijn is gepasseerd, mag je de bal met de voet weer in het spel brengen. Dit kan zowel door intrappen of in dribbelen.

6.      HOEKSCHOPPEN: Hoekschoppen worden vanaf de hoekpunten genomen.

7.      OVERTREDINGEN: Bij het Walking Football worden ter bescherming van de veiligheid en die van de tegenstander een aantal specifieke zaken beschouwd als een overtreding. Deze overtredingen worden bestraft met een indirecte vrije trap.

·        HET SPELEN VAN DE BAL BOVEN HEUPHOOGTE: De bal mag niet boven heuphoogte worden gespeeld.

·        RENNEN/HARDLOPEN: Het rennen/hardlopen met of zonder bal is niet toegestaan. Een lastige regel die in het enthousiasme vaak vergeten wordt. Vuistregel is dat er bij het bewegen altijd één voet aan de grond blijft. Rennen wordt bestraft met een indirecte vrije trap op de positie waar de speler is gaan rennen.

·        MAKEN VAN SLIDINGS: Het maken van een sliding is niet toegestaan.

·        DUWEN VAN EEN TEGENSTANDER: Een schouderduw of het in de rug duwen van een tegenstander is niet toegestaan.

8.      AFSTAND NEMEN: Bij het weer in het spel brengen van de bal (aftrap, doelpunt, vrije trap etc.) dient de tegenstander altijd een afstand van minimaal 3 meter in acht te nemen.

Kosten lidmaatschap
Je kan lid worden van FC Zoetermeer voor een vrijwilligersvergoeding van €80,00 per jaar. Heb je vragen? Stuur een mail naar [email protected] of kom op dinsdagochtend een keer kijken of gewoon lekker meedoen. 
Je bent van harte welkom!De vrijwilligersvergoeding terugverdienen (optioneel)

FC Zoetermeer biedt de mogelijkheid om de betaalde vrijwilligersvergoeding terug te verdienen door lid te worden van het ‘Walking Football activiteitenteam'.  Dit Walking Football activiteitenteam helpt de club een handje mee door het gezamenlijk doen van klussen.

De werkzaamheden die onder begeleiding vanuit FC Zoetermeer plaatsvinden zijn:

·        Onderhoud op en rond het terrein

·        Hand- en spandiensten in de kantine

·        Kleine klussen

·        Onderhoud van de groenvoorzieningen 

Wanneer je lid bent van dit activiteitenteam en hebt deelgenomen aan het verrichten van klussen zal aan het eind van het seizoen de vrijwilligersvergoeding worden teruggestort en neem je dus geheel gratis deel aan alle trainingen!

Word je liever geen lid van het ‘Walking Football activiteitenteam' dan betaal je alleen de vrijwilligersvergoeding van €80,- per seizoen.