Warme ontvangst nieuwe brugklassers op Dalton College

14 June 2024, 15:03 uur
Lokaal
mainImage

Op het Dalton College in Voorburg, onderdeel van de Spinoza Scholengroep, is het schooljaar 2024-2025 alvast begonnen.

"Alle nieuwe leerlingen hebben we ontvangen met een kleine regeldruppel, maar dat mocht de pret niet drukken", aldus brugklas-coordinator Maurice Visser. "36 leerlingcoaches hebben met grote borden de groep 8-leerlingen opgewacht om ze naar hun klas te begeleiden. Ook voor hen de aftrap in hun nieuwe taak. Wat hebben ze het goed gedaan om de 'kleintjes' een warm welkom gevoel te geven".

Visser: "Eén voor één liepen de nieuwe bruggers het plein op. De één enthousiast, de ander verwachtingsvol, weer een ander vol spanning en nervositeit en ook een enkeling beter te vroeg dan te laat. Menig ouder hebben we hun kind zien overdragen bij het hek aan de volgende stap... Spannend, nieuw en voor ons ook weer enorm gaaf.  Ook binnen waren de zenuwen flink aanwezig. In de eerste plaats bij mijzelf en mijn hele coachteam. Wij waren zo nieuwsgierig naar alle koppies die bij de namen horen. De eerste geluiden en indrukken zijn enorm positief. Een mooi compliment voor een goede klassenindeling".

"Eénmaal in de klas was er ruimte voor het voorstellen, vragen, heel veel foto's, spelletjes, elkaar bevragen, rondrennen door het gebouw en met de nieuwe petfles water tappen. Daarna hebben we ze weer overgedragen aan hun papa's en mama's om snel het gebouw in orde te maken voor het ontvangst van alle ouders 's avonds. Elk jaar aan mij oprecht de eer om iets over 19.00 uur een enorm volle aula met nieuwe ouders mee te nemen in ons daltonverhaal, onze wijze van werken, de samenwerking tussen school en thuis in vertrouwen te onderstrepen en ook hen in de gelegenheid stellen om hun kind in die eerste grote schoenen te leren lopen". 

Vol adrenaline, verbondenheid en voldaan gevoel sloot ik de schooldeur. Kortom, wij zijn echt klaar voor 2024-2025. De kids zijn een mooi team overgeleverd! Alvast een fijne vakantie kids, geniet er nog even van!