Wethouder Iedema opent units ONC Parkdreef

8 September 2020, 10:41 uur
Lokaal
mainImage

Op maandag 7 september heeft onderwijswethouder Jan Iedema de nieuwe units van Oranje Nassau College (ONC) Parkdreef geopend in de wijk Seghwaert. In aanwezigheid van leerlingen en genodigden, knipte de wethouder het openingslint door waarna een rondleiding volgde door het gebouw.

Om het onderwijsconcept en de kwaliteit van het onderwijs te blijven garanderen, was de school hard toe aan extra ruimte. Om het ruimtetekort op te lossen heeft Unicoz-onderwijsgroep, waartoe het ONC behoort, units laten plaatsen aan de kant van de Tuindreef, met daarin acht lokalen en twee werkruimtes.

Een volwaardig, duurzaam, gebouw dat voldoet aan de huidige binnenklimaatseisen en voorzien is van alle moderne faciliteiten zoals touchscreens en een draadloos netwerk. Ook het hoofdgebouw is in de zomervakantie grondig onder handen genomen. Zo zijn muren en kozijnen geverfd, ligt er nieuw marmoleum en is overal in het gebouw LED-verlichting aangebracht.

Tijdens de opening kondigde Carel Laenen, voorzitter College van Bestuur van de Unicoz-onderwijsgroep, aan dat de werkzaamheden zijn verricht voor een termijn van tien jaar. Over tien jaar zal ONC Parkdreef volgens afspraak met de gemeente verhuizen naar een andere locatie in of vlak rondom het centrum van de stad. Er wordt een heel nieuw gebouw ontwikkeld voor de opleidingen mavo, havo en vwo, met aangrenzend ruimte voor sportfaciliteiten.

Iedema bevestigde dit. "ONC groeit. We zijn heel blij dat leerlingen en ouders in Zoetermeer zo’n goede relatie hebben met ONC Parkdreef. Bij de ontwikkeling van het nieuwe gebouw, zullen we ook zeker de ideeën van de leerlingen meenemen."