Winnares Ondernemersprijs Haaglanden bij Francois Vatel VMBO-debat

19 November 2023, 11:54 uur
Lokaal
mainImage
Ap de Heus
Een trotse Rolien van Groeningen bij het certificaat van het winnen van de Ondernemersprijs Haaglanden.

Rolien van Groeningen, directeur van KSV Facilitair en Domestic Outsourcing, neemt deel aan het Francois Vatel VMBO debat met als hoofdthema: 'VMBO, de nieuwe miljonairs?'

De winnares van de Ondernemersprijs Haaglanden gaat samen met een aantal andere gerenommeerde ondernemers, onderwijs-directeuren en raadsleden de discussie aan hoe het nu verder moet met het VMBO-onderwijs waarvoor ouders zich nog altijd schamen als hun zoon of dochter na de basisschool naar een VMBO-opleiding in het voortgezet onderwijs gaat.

"We zijn bijzonder vereerd met de komst van Rolien van Groeningen", reageert schooldirecteur Marco van Wijngaarden, die samen met journalist Bart Bakker het debat organiseert. "Ook wij zijn als vertegenwoordigers van het voortgezet onderwijs benieuwd naar haar mening. Dat geldt uiteraard voor alle aanwezigen. Er is veel animo voor het debat. Dat is mooi om te ervaren". 

(Foto Ap de Heus). 

"Hier staat een ervaren, gedreven en enthousiaste ondernemersvrouw die ook nog eens bestuurslid is van de brancheverenging in de schoonmaak", vult Bart Bakker aan. "Haar maatschappelijke betrokkenheid is groot en zij vindt ook echt 'iets' van het huidige VMBO-onderwijs. Je kunt je namelijk ook afvragen of de huidige opleidingen nog wel aansluiten bij het bedrijfsleven? Of dat ondernemers veel meer tijd en energie in het VMBO moeten steken?". 

Het debat wordt gehouden op woensdag 29 november in de grote zaal van de Francois Vatel VMBO in het Haagse Mariahoeve.  De aanvang is 17.00 uur. Tevens wordt de nieuwbouw van de MVI-opleiding (Media Vormgeving Informatica) geopend.