mainImage

Zó! Zoetermeer: 'Buitengewoon schrijnend wat er is gebeurd'

24 oktober 2021, 12:54 uur
Lokaal

De gemeente Zoetermeer kampt met flinke Wmo-achterstanden, onder meer als het gaat om de toewijzing of herindicatie voor huishoudelijke hulp. Het leidt bij veel mensen tot frustratie en vervelende situaties. Zó! Zoetermeer heeft aan het college schriftelijke vragen gesteld.

De fractie kreeg van een gehandicapte persoon uit Zoetermeer bericht dat zij gebruik maakt van PGB (persoonsgebonden budget) voor de huishoudelijke hulp. Zij heeft hiervoor een indicatie tot 2023. De huishoudelijke hulp verhuisde naar buiten de provincie en stopte met de werkzaamheden. Er wordt een nieuwe hulp gevonden, maar door onnodige administratieve rompslomp binnen de gemeente heeft de nieuwe hulp nog steeds niet betaald gekregen.

In sommige gevallen, bij een herindicatie, stopt de huishoudelijke hulp omdat het betreffende zorgbureau wacht op groen licht van de gemeente. Groen licht dat er niet op tijd komt, waardoor kwetsbare ouderen de dupe zijn.  

'Zó! Zoetermeer vindt het buitengewoon schrijnend wat er is gebeurd. Wij zijn ons ervan bewust dat het maar steeds niet lukt om de afhandeling van Wmo-meldingen binnen de wettelijke termijnen af te handelen. Is het college het met ons eens dat huishoudelijke hulp altijd door moet lopen zolang er sprake is van een geldige indicatie, en ook nog als de verlenging van de indicatie niet op tijd is afgerond?'


Foto: Pixabay