mainImage

Zilveren gemeentepenning voor Zoetermeerder

26 juni 2022, 14:14 uur
Lokaal

Burgemeester Michel Bezuijen reikte gisteren tijdens de Zoetermeerse Veteranenavond de zilveren gemeentepenning uit aan de heer P.F. Mallee uit Zoetermeer. De heer Mallee kreeg de penning voor zijn jarenlange vrijwillige inzet voor de werkgroepen die actief zijn voor Veteranenavond en voor de 4 mei herdenking in Zoetermeer.

Tijdens de vijftiende editie van de Zoetermeerse Veteranenavond nam de heer Mallee afscheid van de werkgroepen voor de jaarlijkse Veteranenavond en de 4 mei herdenking in Zoetermeer. Het Zoetermeerse college besloot de heer Mallee de zilveren gemeentepenning toe te kennen voor zijn grote verdiensten voor de stad en voor zijn belangeloze inzet voor deze belangrijke jaarlijkse activiteiten.

Veteranenavond
Als vrijwilliger hielp de heer Mallee gedurende zeventien jaar bij de opzet en de organisatie van de Zoetermeerse Veteranenavond. Door zijn netwerk en kennis van Defensie heeft de heer Mallee er onder meer voor gezorgd dat de Zoetermeerse Veteranenavond is gegroeid en ook toegankelijk is geworden voor de jongere veteranen. Jarenlang begeleidde de heer Mallee het defilé van militaire voertuigen door de stad.

'Het is zeker aan de contacten van de heer Mallee te danken dat de Veteranenavond in onze stad zo goed tot zijn recht komt', aldus de gemeente.

Herdenking op 4 mei
De heer Mallee heeft zich daarnaast zestien jaar lang geheel belangeloos ingezet als lid van de werkgroep voor de 4 mei-herdenking in het Wilhelminapark. Vanaf 2006 hielp de heer Mallee als commandant erewacht de gemeente tijdens de herdenkingsceremonie. Door de inzet van de heer Mallee kreeg het Contact Oud Mariniers een grotere rol en werden de scholen in Zoetermeer bij de herdenking betrokken.