Zoetermeers Dagblad | Zoetermeer herdenkt oorlogsslachtoffers
mainImage

Zoetermeer herdenkt oorlogsslachtoffers

De aanblik bij de Oude Kerk op 4 mei 2021.
4 mei 2021, 18:00 uur
Lokaal

Ook Zoetermeer herdenkt vandaag, tijdens Nationale Dodenherdenking, alle burgers en militairen die in Nederland of waar ook ter wereld zijn omgekomen sinds het uitbreken van de Tweede Wereldoorlog en daarna in oorlogssituaties en bij vredesmissies.

Burgemeester Michel Bezuijen en zijn vrouw leggen vanavond rond 18.45 uur een bloemstuk bij de graven van de drie Zoetermeerse verzetsstrijders bij de Oude Kerk (foto). Een lid van scoutinggroep John McCormick en een gezant van de Amerikaanse ambassade leggen ieder een bloemstuk bij het graf van John McCormick.

Lees hier het verhaal dat redacteur Mike Boeschoten in 2016 schreef over John McCormick.

Krans
Rond 19.00 uur legt de burgemeester een krans bij het oorlogsmonument. Een vertegenwoordiging van de gemeenteraad en het Contact Oud Mariniers doen hetzelfde.

Volg de herdenking live
Vanwege de coronamaatregelen vindt de 4 mei-herdenking ook dit jaar in 'stilte' plaats zonder publiek. U kunt de herdenking, de toespraak van burgemeester Bezuijen en de voordracht van een 4 mei-gedicht vanaf 18.45 uur live volgen via de volgende uitzendkanalen van Zoetermeer FM (ZFM) of via de televisie: Ziggo kanaal 42, KPN kanaal 1419 en T-Mobile kanaal 377.


Foto: Chris van Dijke