Zoetermeer kent 55.000 ondernemers

18 September 2023, 06:50 uur
Lokaal
mainImage
Pixabay
Archieffoto

In Zoetermeer zijn er veel ondernemers actief in verschillende sectoren. Volgens wethouders Jan Iedema gaat het om maar liefst 55.000 geregistreerde ondernemers in de stad. Ook hier komen inmiddels signalen dat het MKB door de belastingaanslagen steeds verder onder druk komt te staan. 

"De stad biedt een gunstig ondernemersklimaat en heeft een diversiteit aan bedrijven, variërend van kleine lokale ondernemingen tot grote internationale bedrijven", aldus Iedema.

Er zijn verschillende sectoren waarin ondernemers in Zoetermeer actief zijn, zoals technologie, ICT, dienstverlening, detailhandel, horeca, gezondheidszorg en nog veel meer. Zoetermeer heeft ook verschillende bedrijventerreinen waar veel ondernemingen gevestigd zijn, zoals het Dutch Innovation Park en het Bleizo-gebied.

De gemeente Zoetermeer ondersteunt inderdaad ondernemerschap en biedt verschillende programma's en initiatieven om ondernemers te helpen bij het starten en laten groeien van hun bedrijf. Zo zijn er bijvoorbeeld ondernemersnetwerken, coachingstrajecten en subsidies beschikbaar. Daarnaast organiseert de gemeente ook evenementen en beurzen om ondernemers met elkaar in contact te brengen en om de lokale economie te stimuleren. Zoetermeer heeft ook een Kamer van Koophandel en een Ondernemersloket waar ondernemers terecht kunnen voor informatie en ondersteuning.

Toch zal de komende maanden blijken hoezeer het MKB in deze tijd gaat doorstaan. Zoetermeers Dagblad krijgt momenteel veel signalen dat veel ondernemers het moeilijk hebben. Het is dan ook de vraag of zij in deze tijd gaan overleven.