Zoetermeers Dagblad | Zoetermeer mikt op drie Tiny Forests
mainImage

Zoetermeer mikt op drie Tiny Forests

21 november 2020, 08:57 uur
Lokaal

Zoetermeer is binnenkort mogelijk drie Tiny Forests rijker. De gemeente en IVN Natuureducatie tekenen hiervoor dit jaar nog een samenwerkingsovereenkomst. Daarna gaan we samen met inwoners op zoek naar geschikte plekken in de stad om een Tiny Forest aan te planten.

"Ik ben blij dat we in Zoetermeer gaan starten met de aanleg van een Tiny Forest op verschillende plekken in de stad dichtbij inwoners", zegt Jakobien Groeneveld, wethouder Groen en Openbare Ruimte. "Hoe mooi zou het zijn als we bijvoorbeeld een Tiny Forest kunnen plaatsen vlakbij basisscholen? Zo kunnen we kinderen in de natuur laten leren over de natuur."

Wat is een Tiny Forest?
Een Tiny Forest is een minibos van 200 vierkante meter groot (te vergelijken met een tennisveld) en bestaat uit bomen die van nature groeien op de plek van de Tiny Forest. Het is een prettige plek voor vlinders, vogels, bijen en kleine zoogdieren, en een locatie waar mensen en kinderen kunnen leren over flora en fauna.

Dit Zoetermeerse project is mede mogelijk gemaakt door de gemeente Zoetermeer en dankzij een financiële bijdrage van de provincie Zuid-Holland.