mainImage

Zoetermeerder neemt deel aan Solar Challenge Morocco

21 oktober 2021, 07:15 uur
Lokaal

Sinds eind september zit het Groningse solar racing team Top Dutch Solar Racing in de Marokkaanse havenstad Agadir om zich voor te bereiden op de Solar Challenge Morocco. De race begint op 25 oktober en leidt teams uit heel Europa 2500 kilometer door de Sahara en het Atlas-gebergte. Aymar Berkel (22) uit Zoetermeer is één van de 22 MBO-, HBO- en WO-studenten die namens Top Dutch deze uitdaging aangaan.

Berkel studeert Industrial Engineering & Management aan de Rijksuniversiteit Groningen en vervult binnen Top Dutch Solar Racing de rol van Team Manager. Hij houdt overzicht over alle sub-teams, staat in nauw contact met stakeholders en zorgt voor een goede werksfeer voor alle teamleden. Hij werkt fulltime aan het project en heeft daarom zijn studie even op pauze gezet.

"Ik was altijd al geïnspireerd door het solarteam uit Delft en wilde zelf ook zo’n groot project op de poten zetten."

Over Top Dutch Solar Racing
Top Dutch Solar Racing is een studententeam uit Groningen. Deze 22 studenten bouwen samen een zonneauto. Het team bestaat uit studenten van de Hanzehogeschool Groningen, Rijksuniversiteit Groningen, Noorderpoort, ROC Friese Poort en Alfa College. Het project wordt in samenwerking met overheden, bedrijven en onderwijsinstellingen mogelijk gemaakt.


Foto: Harjan Offereins