Zoetermeers autobedrijf organiseert feestavond voor goede doel

22 November 2022, 10:35 uur
Lokaal
mainImage

Op 9 december tovert Melvin Kuipers de werkplaats van zijn gelijknamige autobedrijf om tot een diner- en feestlocatie voor het goede doel. Een avond die geheel belangeloos wordt georganiseerd voor Zoetermeerders die dagelijks kampen met eenzaamheid en/of weinig budget hebben voor boodschappen.

Al jaren heeft Melvin van Auto(service) Kuipers het idee om iets te organiseren voor Zoetermeerders die het financieel of sociaal niet breed hebben. Met de komst van zijn nieuwe pand is er eindelijk een plek om dit idee tot leven te brengen.

De Zoetermeerse ondernemer, die al bijna 15 jaar actief is in Zoetermeer, vertelt: "Ieder jaar met kerst spelen we met de gedachte om langs een verzorgingstehuis te gaan om zo wat warmte en gezelligheid te brengen in de donkere decembermaand. Door de drukte in de werkplaats schoot dit er steeds bij in. Hierdoor besloten we met de komst van ons nieuwe pand begin dit jaar, het meteen groots aan te pakken: een avond vol entertainment en lekker eten in kerstsfeer. Juist in deze bijzondere tijd waarin steeds meer mensen financieel moeite hebben om hun hoofd boven water te houden. Maar ook voor de 55-plussers die zich dagelijks eenzaam voelen, wat extra voelbaar is in december."

Zoetermeerse Markt
Tijdens het wekelijkse rondje markt in Rokkeveen van de vrouw van Melvin, raakte zij door Remco Hummelink van Mdinner in gesprek met marktmanager Sandra Korver en marktmeester Rob Hofschreuder. Sandra en Rob liepen ook al een tijd met het idee om iets te organiseren voor ouderen. Al snel ontstond er een samenwerking waarbij Rob en Sandra meteen hun kennis en netwerk in gang zetten.

Het diner wordt verzorgd door alle ondernemers van de Zoetermeerse markt, die je wekelijks kunt vinden in Oosterheem, Rokkeveen en het centrum van Zoetermeer. Met verse producten van lokale ondernemers van de markt wordt deze avond een driegangenmenu samengesteld. Een samenwerking tussen twee organisaties met hetzelfde idee: iets betekenen voor de mede-Zoetermeerder.

Bijzondere ontmoetingen en bijeenkomsten
Na de bekendmaking van de feestavond kwamen vele gesprekken en ontmoetingen tot stand. Zo sloot het autobedrijf zich aan bij de Community tegen Eenzaamheid, een initiatief van de gemeente Zoetermeer. Bij een netwerkbijeenkomst met bijbehorende pitch kwam het bedrijf met diverse organisaties in contact die zich dagelijks inzetten voor deze Zoetermeerders. Ook na een netwerkbijeenkomst van Sociaal Economisch Betrokken Ondernemen (SEBO), waar Melvin een stuk vertelde over het initiatief, bood een aantal bedrijven hulp aan voor deze avond.

Inmiddels hebben al vele klanten en andere Zoetermeerse ondernemers een donatie gedaan zoals Astralift, Fource Automotive, ADA Car Cleaning, Thai Gym Zoetermeer en Nederlofmode. Ook zijn er veel Zoetermeerse bedrijven die een cadeau doneren voor de kerstbingo. Bakkerij Jongerius trakteert deze avond iedereen op een gebakje en de koffie en warme chocomelk wordt kosteloos verzorgd door Fortune Coffee.

Als klap op de vuurpijl kreeg het autobedrijf een groot bedrag van Stichting Max Maakt Mogelijk. Een initiatief van de Zoetermeerse Jan Slagter, bekend van Omroep Max en zijn tomeloze inzet voor ouderen. Zo opent Jan op 23 november Café Max in het centrum van Zoetermeer; een laagdrempelige ontmoetingsplek in hartje Zoetermeer met activiteiten specifiek voor ouderen.

Feestavond met diner
De avond is uitsluitend toegankelijk voor genodigden met een kaartje. Heb je een mooi initiatief of stichting die hierop aansluit? Of ben of ken jij iemand die deze avond goed zou kunnen gebruiken? Er zijn nog 10 plekken vrij voor deze avond. Neem hiervoor contact op met Wendy Kuipers via [email protected]

Over Auto Kuipers
Auto Kuipers (voorheen Autoservice Kuipers) is al bijna 15 jaar een begrip in Zoetermeer en omgeving. Ook weten klanten uit de rest van Zuid-Holland deze garage te vinden. Het bedrijf werd een paar jaar geleden door de Bovag uitgeroepen tot Beste Garage van Zuid Holland. Ook is het bedrijf door vergelijkingssite BesteGarage.nl al eerder uitgeroepen als 'Topper'. Sinds februari 2022 is het bedrijf gevestigd in een energieneutraal nieuwbouwpand in het industrieterrein Hoornerhage. Auto Kuipers is een onafhankelijk autobedrijf waar je terecht kunt voor onderhoud, reparaties, schadeherstel, APK, auto import, occasions, (les)autoverhuur, chiptuning, velgen, trekhaken en veel meer. De kracht van het bedrijf zit in de persoonlijke service, betrouwbaarheid, advies voor ieder budget en de kwaliteit tegen scherpe tarieven. Naast de vestiging in Zoetermeer is er ook een vestiging in Scheveningen.