Zoetermeers Dagblad | Zorgen in Zoetermeer over Britse variant en Lansingerland
mainImage

Zorgen in Zoetermeer over Britse variant en Lansingerland

13 januari 2021, 12:52 uur
Lokaal

Diverse raadsleden in Zoetermeer, onder wie Hilbrand Nawijn (LHN) en Rob Duiven (VVD), uitten afgelopen maandagavond tijdens de commissievergadering hun zorgen over de situatie in Lansingerland. Alle inwoners van die gemeente krijgen een oproep om zich te laten testen op het coronavirus. Aanleiding is de uitbraak van de Britse variant van het virus bij een school in Bergschenhoek.

Bij verschillende Zoetermeerse partijen vraagt men zich af welke risico's er voor Zoetermeer zijn, aangezien Lansingerland om de hoek ligt.

Volgens zorgwethouder Ingeborg ter Laak is er nog geen reden tot paniek. "Er wordt ook proefsgewijs gekeken naar de Britse variant, bewijzen zijn er niet dat dit in Zoetermeer aanwezig is."

Het onderzoek in Lansingerland, dat bestaat uit de plaatsen Bergschenhoek, Berkel en Bleiswijk, wordt verricht door het Erasmus MC en GGD Rotterdam-Rijnmond. Zoetermeer valt onder auspiciën van GGD Haaglanden.

"Er is nauw contact tussen beide GGD's. Mocht er aanleiding zijn, dan zijn er ook gesprekken over wat de gevolgen zijn voor Zoetermeer. Op dit moment zijn die er niet."

Wel roept Ter Laak Zoetermeerders op om zich te laten testen indien zij recent in Lansingerland zijn geweest.


Foto: Stockfoto