Zoetermeers Dagblad | Gezondheidsklachten Palenstein, vragen PVV

Gezondheidsklachten Palenstein, vragen PVV

mainImage

PVV Zoetermeer heeft het college met schriftelijke vragen om uitleg gevraagd over de 52 gezinnen in Palenstein die met gezondheidsklachten kampen naar aanleiding van duurzaamheidsmaatregelen in de wijk. Sinds het project in 2018 is gerealiseerd door verhuurder De Goede Woning kunnen de gezinnen de slaap niet meer vatten, hebben ze hoofdpijnen en last van benauwdheid, blijkt uit een publicatie in het AD.

GGD Haaglanden deed op verzoek van de bewoners onderzoek en concludeerde dat de concentratie CO2 veel te hoog is in de potdicht geïsoleerde woningen. Bovendien kan de ventilator die lucht in en uitlaat de capaciteit niet aan waardoor de lucht niet goed wordt ververst.

De klachten van bewoners zouden niet serieus worden genomen door betrokken partijen, zoals ontwikkelaar Factory Zero 'die bij monde van Jan Willem van de Groep laat optekenen dat de gezondheidsklachten van de bewoners mogelijk tussen de oren zitten'.

PVV Zoetermeer is verbijsterd dat de klachten zo lang genegeerd zijn. 'Deelt u de mening dat het een gotspe is dat de ontwikkelaar van de woningen aangeeft dat de zeer serieuze klachten van bewoners mogelijk “tussen de oren zitten” en de verhuurder pas in actie kwam, nadat de GGD was ingeschakeld door de zwaar gedupeerde bewoners die daardoor ruim een jaar met de gebakken peren hebben mogen zitten? Zo nee, waarom niet?'

'Is er vooraf uitgebreid onderzoek gedaan naar onder andere de CO2-concentraties in de woningen en de gevolgen daarvan op de gezondheid van bewoners? Zo ja, wat waren de uitkomsten en zo nee, waarom niet', vraagt de PVV zich verder af.

Ook wenst de partij te weten wat De Goede Woning tot nu toe heeft ondernomen om de ventilatieproblemen een halt toe te roepen.