Zoetermeers Dagblad | 'Nog niet iedereen houdt zich aan regels'

'Nog niet iedereen houdt zich aan regels'

mainImage

Naar aanleiding van de twee ongevallen op het kruispunt bij de Eerste Stationsstraat en Karel Doormanlaan zijn onlangs maatregelen genomen. Er zijn definitieve barriers en een bord geplaatst en er is belijning en rode coating op het wegdek aangebracht. Sinds 9 april staan er ook verkeersregelaars van 07.00 tot 20.00, maar het college maakt zich toch nog zorgen.

'Uit waarnemingen blijkt dat een deel van de verkeersdeelnemers zich, ondanks de aanwezigheid van verkeersregelaars, regelmatig niet aan de verkeersregels houdt. Dat kan ook te maken hebben met het naast elkaar plaatsen van het reguliere verkeerslicht en het fietsverkeerslicht. Na bovengenoemde fysieke aanpassing hiervan is de verwachting dat er meer duidelijkheid voor alle gebruikers is. Politie en Team Handhaving blijven betrokken en zullen indien nodig gaan handhaven', valt in een memo te lezen. 

De verkeersregelaars zijn tot en met 18 april 2019 aanwezig, daarna is er geen inzet van verkeersregelaars meer. Nutricia zet tot en met 18 april 2019 begeleiders/verkeersregelaars in om vrachtverkeer tot na het kruispunt Eerste Stationsstraat – Karel Doormanlaan te begeleiden.

In een later stadium zal er, waarschijnlijk nog dit voorjaar, onderzoek plaatsvinden naar de resultaten van de maatregelen.