'Mensen uit heel Zoetermeer houden hun hart vast'

27 January 2020, 10:06 uur
Politiek
mainImage

Een aantal leden van de lokale politieke partij Zó! Zoetermeer bracht afgelopen zaterdag een bezoek aan het winkelcentrum in Rokkeveen om daar met inwoners van de stad van gedachten te wisselen over uiteenlopende thema's. Deze editie van Koffie & Zó!, die elke maand plaatsvindt in een andere Zoetermeerse wijk, werd ondanks de kou door de nodige Zoetermeerders bezocht.

 

Nieuw parkeerbeleid
"Het eerste wat opviel, was dat mensen helemaal uit de binnenstad naar Rokkeveen kwamen om te klagen over het betaald parkeren", meldt fractievoorzitter Marijke van der Meer. "Het lijkt erop dat de gemeente de wijzigingen in het betaald parkeren – duurder en ook op meer tijdstippen – ongelooflijk onzorgvuldig en zonder communicatie heeft doorgevoerd. Blijkbaar is ook niet duidelijk gemaakt dat er binnenkort een bezoekersregeling voor bewoners komt. Het lijkt erop dat niemand in de binnenstad een brief heeft gehad. Wij begrijpen niet hoe dat heeft kunnen gebeuren!"

Milieueilanden
Raadslid Roel van der Vlies: "We hoorden onder meer over de slechte toegankelijkheid van de milieueilanden, waar je noch met een scootmobiel, noch met een rollator je spullen kunt weggooien, klachten over de ongelijke bestrating, en over (klein-)kinderen die geen woning kunnen vinden."

Volgens de partij gaven veel mensen het wonen in Rokkeveen een 8, waarbij men vooral tevreden is over het winkelcentrum en minder over het onderhoud van de gemeente. 'Mensen merkten op dat Meerzicht als wijk achteruitgaat, en mensen uit heel Zoetermeer houden hun hart vast vanwege het nieuwe afvalbeleid: het wegvallen van gratis grofvuil ophalen krijgt veel kritiek en men heeft ook zorgen over de komst van diftar, waar gaan mensen die niet willen betalen hun afval dumpen?'

Reigersblauw
Een ander punt: mensen uit de buurt van het Reigersblauw maken zich zorgen over de nieuwbouw. Met name de vragen of er straks wel genoeg parkeerplaatsen zijn en of er geen schade komt door het heien geven aanleiding tot onrust, zo ondervond Zó! Zoetermeer.