Zoetermeers Dagblad | Zó! Zoetermeer zet vraagtekens bij De Entree

Zó! Zoetermeer zet vraagtekens bij De Entree

mainImage

De fractie van Zó! Zoetermeer zet grote vraagtekens bij het masterplan voor De Entree. De partij vreest voor oplopende kosten en een herhaling van de fouten die er gemaakt zijn bij het, uiteindelijke gesneuvelde, plan voor de Holland Outlet Mall.

Fractievoorzitter Marijke van der Meer: "Er is al 1,8 miljoen uitgegeven aan de grootse plannen, en dat loopt dit jaar op naar zo’n 3 miljoen euro, maar we hebben nog helemaal geen businesscase waaruit blijkt dat het haalbaar is. De projectontwikkelaars komen ons vertellen dat ze het prachtige plannen vinden, maar er staat nog geen financiële afspraak op papier, en het doet ons erg denken aan de HOM dat vanwege het gebrek aan harde afspraken implodeerde."

De Entree behelst het gebied rondom de Afrikaweg, tussen Bredewater en Boerhaavelaan, waar circa 4500 nieuwe woningen dienen te komen in een groene wijk. Van der Meer voorziet parkeerellende. "Met te weinig parkeerplaatsen in De Entree zullen we er niet aan ontkomen om ook in Driemanspolder en Meerzicht betaald parkeren in te voeren en daar lossen we niet alles mee op. Dat is een oude fout die we nu weer dreigen te gaan maken,"

Verder is er het plan om op de Afrikaweg een maximumsnelheid van 50 kilometer per uur in te voeren met kruispunten waar ook fietsers en voetgangers moeten oversteken. Van der Meer: "Dat vinden wij een nieuwe fout, en echt het loslaten van een belangrijk kenmerk van Zoetermeer dat door de scheiding van de verkeerssoorten veel veiliger is dan andere grote steden. Een stadsstraat waar je steeds ambulancesirenes hoort, vinden wij niet gezellig. Wij zullen bij de komende besprekingen proberen om de collega-raadsleden te overtuigen om de plannen bij te buigen en in ieder geval eerst een financieel plan te maken."

Vorige maand presenteerde het college het plan voor De Entree aan de gemeenteraad van Zoetermeer.


Foto: Zó! Zoetermeer