Zoetermeers Dagblad | OM eist 6 jaar cel in zaak drillrapruzie Scheveningen
mainImage

OM eist 6 jaar cel in zaak drillrapruzie Scheveningen

7 april 2021, 12:55 uur
Rotterdam & Regio, Den Haag & Regio, IJsselmondeNieuws, NieuwsopBeeld

De officier van justitie heeft bij de rechtbank in Den Haag een gevangenisstraf van zes jaar geëist tegen Rotterdammer Kevin A. (20), een van de verdachten van de gewelddadige confrontatie tussen Amsterdamse en Rotterdamse drillrapgroepen bij de Pier in Scheveningen.

Justitie verdenkt A. van voorbereidingshandelingen van moord of doodslag, omdat hij op 10 augustus vorig jaar een vuurwapen zou hebben meegenomen naar Scheveningen.

Tijdens een steekpartij kwam de 19-jarige Cennethson Janga ('Chuchu') uit Rotterdam om het leven. Twee Amsterdamse verdachten zitten daarvoor nog in voorarrest. Zij staan later dit jaar voor de rechter.

A. heeft zich volgens de officier gemengd in een ruzie die niet zijn ruzie was. Het was volgens haar een conflict van rapper Blacka en de Amsterdammer Tyrece B.(20), die nog voortvluchtig is. "A. is op de pier begonnen met het geweld, waarna er chaos ontstond. In het geweld is Janga doodgestoken", zei de officier woensdag in de rechtbank in Den Haag. "A. is verantwoordelijk voor het begin van het gevecht en de beangstigende situatie die daarna ontstond."


Door: ANP | Foto: Pixabay