mainImage

Bijlow kan voor Feyenoord finale tegen AS Roma keepen

24 mei 2022, 20:20 uur
Sport, IJsselmondeNieuws, Echwel Rotterdam

Justin Bijlow verdedigt woensdagavond zo goed als zeker het doel van Feyenoord in de finale van de Conference League tegen AS Roma. De keeper is volgens zijn trainer Arne Slot voldoende hersteld van een voetblessure die hem sinds maart aan de kant hield. "We gaan zo nog trainen", zei de coach op een afsluitende persconferentie in Tirana. "Maar als hij daar goed uitkomt, dan is de kans groot dat hij gaat spelen in de finale."

Bijlow sloot vorige week op een trainingskamp in Portugal aan bij de groepstraining. Slot vertelde na die oefensessie al dat de Rotterdammer in principe zijn eerste doelman voor de finale is. Hij hield echter een kleine slag om de arm. "Hij kan na zo'n blessure natuurlijk ook een terugslag krijgen", zei hij toen.

De 24-jarige Bijlow was er lang van overtuigd dat hij dit seizoen niet meer in actie zou komen. Maar met de finale van de Conference League in aantocht besloot hij toch een poging te wagen om sneller fit te worden. Hij werd de afgelopen maanden vervangen door Ofir Marciano, die af en toe niet kon camoufleren waarom hij normaal gesproken de tweede doelman van Feyenoord is. "Maar hij heeft ons ook in veel wedstrijden geholpen", zei Slot. "Ook door hem staan we nu in de finale."

Tyrell Malacia, Gernot Trauner, Reiss Nelson en Orkun Kökcü zijn ook fit voor de finale. Zij trainden voluit mee in de Arena Kombëtare, die tijdens de finale plaats biedt aan slechts 22.000 toeschouwers.

Vermoedelijke opstelling Feyenoord: Bijlow; Geertruida, Trauner, Senesi en Malacia; Aursnes,Til en Kökcü; Nelson, Dessers en Sinisterra.


Door: ANP | Foto: ANP