Feyenoord-coach Slot ziet in steun fans enige verschil met Roma

21 February 2024, 21:56 uur
Sport
mainImage
ANP

Feyenoord-coach Arne Slot weet dat zijn ploeg donderdag een zwaar karwei wacht tegen AS Roma. Na de 1-1 vorige week in Rotterdam strijden beide teams in een tussenronde van de Europa League in een bomvol Stadio Olimpico voor een plaats in de achtste finales. "We zijn aan elkaar gewaagd, maar zij hebben wel de steun van 70.000 fans", wist Slot.

Feyenoord is zonder fans afgereisd naar Rome, waar de plaatselijke autoriteiten na eerdere incidenten geen zin hebben Rotterdamse fans te ontvangen.

"Ongelooflijk jammer", zei Slot op de traditionele persconferentie. "Voor een heel klein beetje kan dat invloed hebben op het resultaat, maar het is te makkelijk om ons daar achter te verschuilen. Ik heb genoten van de sfeer op Celtic Park waar onze fans wel massaal aanwezig waren. Maar ik kan me ook verplaatsen in de burgemeester van deze stad."

AS Roma was twee jaar geleden de tegenstander in de finale van de Conference League en vorig seizoen in de halve finales van de Europa League. Beide keren ging Feyenoord ten onder. "We weten hoe sterk ze hier zijn, dat hebben we vorig jaar nog ervaren. 1-1 is niet de ideale uitgangspositie."

Slot is blij met de terugkeer van Quinten Timber en Lutsharel Geertruida in de selectie, spelers die vorige week ontbraken. "We eindigden toen met een jongen van 17 en een van 18 in het elftal. Ik denk dat we het maximale eruit hebben gehaald. Of het nu beter gaat, zal moeten blijken. Thuis en uit is natuurlijk ook een verschil."

Feyenoord trainde woensdag nog in Rotterdam. "We kennen dit stadion inmiddels goed genoeg en hadden zo een extra dag om wat uit te proberen zonder dat er ergens een camera hangt. We zullen heel goed moeten zijn om er gelijkwaardige wedstrijd van te maken. Beide teams kennen elkaar goed, al zijn er bij ons nog maar twee of drie die de finale speelden. Bij AS Roma lopen er nog acht of negen rond die er twee jaar geleden al bij waren."

Slot hoopt dat zijn elftal tot het vertrouwde spel komt. "Van achteruit opbouwen, maar eerst even de beginfase goed doorkomen. Zij zijn slim, kunnen een wedstrijd stilleggen als het moet. Daar kunnen we soms iets van leren."


Door: ANP