Trainer Dijkhuizen per direct weg bij Excelsior

14 June 2024, 19:53 uur
Sport
mainImage
ANP

Voetbalclub Excelsior heeft afscheid genomen van trainer Marinus Dijkhuizen. De club wil na de degradatie van afgelopen seizoen "aan een nieuwe fase beginnen". De 52-jarige coach begon in januari 2020 aan zijn tweede periode als hoofdtrainer bij de Rotterdamse formatie.

"Uiteraard was dit een moeilijke beslissing, want Marinus heeft veel voor de club betekend", zei technisch manager Niels van Duinen op de site van de club. "Hij zal de geschiedenisboeken ingaan als een van de meest succesvolle trainers van Excelsior. Verdeeld over twee periodes was hij in totaal zeven seizoenen hoofdtrainer van onze club en promoveerde in 2014 en 2022 met ons naar de Eredivisie."

"We hebben een week de tijd genomen om goed te evalueren. We wilden wegblijven uit de directe emotie van de degradatie. Naast terugkijken op het afgelopen seizoen hebben we ook nadrukkelijk de tijd genomen om naar de toekomst te kijken. We hebben veel zaken goed voor elkaar, maar er zijn ook een hoop ontwikkelpunten", aldus Van Duinen.

Excelsior eindigde het seizoen op de zestiende plaats in de Eredivisie, waardoor de ploeg de play-offs moest spelen. In de eindstrijd verloor Excelsior de eerste wedstrijd bij NAC Breda met 6-2, waarna de 4-1-zege in eigen huis niet genoeg was om degradatie te ontlopen.


Door: ANP