mainImage

Van Gaal heeft veel te doen en spreekt uitgebreid met Van Dijk

26 november 2022, 15:00 uur
Sport, IJsselmondeNieuws

Louis van Gaal heeft na de training van het Nederlands elftal uitgebreid gesproken met Virgil van Dijk. De bondscoach zocht zijn aanvoerder op en zal ongetwijfeld zijn mening over het duel van vrijdag met Ecuador (1-1) hebben gegeven. Mogelijk keek hij ook vooruit op het laatste groepsduel van dinsdag met Qatar.

Oranje heeft tegen Qatar aan een gelijkspel voldoende voor een plaats in de achtste finales van het WK. Een ruime zege op het gastland volstaat waarschijnlijk voor de groepswinst. Van Gaal liet vlak na het teleurstellende duel met Ecuador al weten dat hij op zoek is naar de beste bezetting van het middenveld van Oranje. Van al zijn middenvelders is alleen Frenkie de Jong zeker van een basisplaats.

"Wij moeten gewoon ons spel in balbezit verbeteren", zei Van Gaal. "Daar zullen wij aan blijven werken. Of we het redden dit toernooi, dat kan ik niet garanderen. Maar ik denk het wel. We hebben verschillende keuzes voor het middenveld en die kan ik uitproberen."

Tegen Ecuador stelde Teun Koopmeiners teleur. Hij kreeg de voorkeur boven Steven Berghuis, die matig inviel. Xavi Simons liet zich zaterdag op de training zien aan Van Gaal. De middenvelder maakte een gretige indruk en scoorde een paar keer in het partijspel.

De training werd bijgewoond door familie en partners van de internationals. Van Gaal zocht na het gesprek met Van Dijk zijn vrouw Truus op. "Zie ik je straks nog?", vroeg ze aan haar man. "Ik weet het niet", antwoordde de bondscoach. "Ik heb nog veel te doen."


Door: ANP | Foto: ANP