Aanvoerder Trauner ziet Feyenoord nog ritme missen

20 August 2023, 22:20 uur
Sport
mainImage
ANP

De slechte seizoensstart van Feyenoord is volgens aanvoerder Gernot Trauner geen reden tot paniek. "We wilden dominanter zijn, maar dat is op dit moment niet eenvoudig voor ons", zei de Oostenrijker na het gelijkspel (2-2) bij Sparta Rotterdam. "We zitten in het begin van het seizoen en missen nog een beetje ritme. Dat is niet zo heel gek, dat komt vanzelf."

Trauner ziet dat tegenstanders zich aanpassen aan Feyenoord door ver in te zakken en te proberen toe te slaan uit counters. "Dat was het plan van Sparta vandaag. Ik denk dat we het onszelf in de eerste helft moeilijk maakten door in een traag tempo te spelen en te veel balverlies te lijden", aldus de centrale verdediger, die wel te spreken was over de mentaliteit van Feyenoord.

De Rotterdammers maakten in de slotfase een achterstand van twee doelpunten ongedaan en wonnen zelfs nog bijna. Trauner: "We bleven gaan, net als vorig seizoen. Dat leverde nu nog 1 punt op, helaas geen 3. Dat is wel goed voor ons zelfvertrouwen. Het kwam vandaag aan op details. We zijn niet zo ver verwijderd van waar we naartoe willen. We moeten oplossingen vinden voor de dingen die niet goed gingen. Daar blijven we naar zoeken."

 


Door: ANP