ADO blijft tegen MVV steken op 2-2, maar loopt in op Willem II

23 February 2024, 23:21 uur
Sport
mainImage
ANP

ADO Den Haag, de nummer 3 van de ranglijst, bleef vrijdagavond thuis steken op 2-2 tegen MVV. Henk Veerman kopte de thuisploeg voor rust op voorsprong, waarna Mart Remans en Dailon Livramento in de tweede helft de wedstrijd omdraaiden. Alex Schalk maakte in de blessuretijd de 2-2 van ADO. De Hagenaars liepen echter wel in op koploper Willem II. Het verschil met de Tilburgers is nu nog zeven punten. Roda JC heeft twee punten meer dan ADO Den Haag.

Roda JC heeft de titelstrijd in de Keuken Kampioen Divisie weer spannend gemaakt. De nummer 2 van de ranglijst was in Tilburg met 3-2 te sterk voor koploper Willem II. Met de zege bracht Roda de achterstand op Willem II terug tot 4 punten.

Roda opende de score in de 9e minuut via Enrique Peña Zauner. De middenvelder schoot raak na een matige ingreep van keeper Joshua Smits. Op aangeven van Thijs Oosting tekende Jeredy Hilterman vijf minuten later voor de gelijkmaker met een fraai schot in de kruising. Erik Schouten kopte in de 22e minuut de 2-1 van Willem II binnen. Roda kwam in de 65e minuut weer langszij via Vaclav Sejk, waarna Lennerd Daneels uit een vrije trap de winnende treffer maakte, 2-3.

FC Groningen, de koploper in de derde periode, kwam niet verder dan 0-0 tegen Helmond Sport. SC Cambuur verloor met 2-0 bij FC Emmen, De Graafschap won met dezelfde cijfers van FC Den Bosch, terwijl het duel tussen VVV-Venlo en FC Eindhoven in een gelijkspel eindigde (2-2).