ADO De Haag geeft 2-0 voorsprong weg en verliest van Almere

16 April 2023, 15:18 uur
Sport
mainImage
ANP

PEC Zwolle is zondag nog niet naar de Eredivisie gepromoveerd. Almere City FC maakte bij ADO Den Haag een achterstand van twee doelpunten ongedaan (2-3) en kwam daarmee weer op 13 punten van de koploper. PEC kan de titel vrijdag binnenhalen in de uitwedstrijd tegen Almere.

ADO leek in de eerste helft te zorgen voor een feestje in Zwolle. Via doelpunten van Thomas Verheydt en de Fransman Titouan Thomas stond het elftal van coach Dick Advocaat al na 12 minuten op 2-0.

Kornelius Hansen bracht Almere in de 35e minuut terug in de wedstrijd. Direct na rust zorgde Hamdi Akujobi voor de gelijkmaker en Lance Duijvestijn zette Almere in de 64e minuut op voorsprong.

ADO blijft na het verlies op de tiende plaats staan. Deelname aan de play-offs raakt steeds verder uit zicht. Dick Advocaat was zichtbaar teleurgesteld. De trainer stopt aan het einde van het seizoen bij ADO.